Copart FRC Ahvenisto ratkaisee loput FRC:n mestaruudet

Finnish Racing Championship -sarjan avauskausi huipentuu tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa, kun kilpailun nimikkoyhteistyökumppanin Copart Suomi Oy:n nimeä kantama Copart FRC Ahvenisto ajetaan 16.-17.9. Kilpailussa ajetaan myös Rata SM -sarjan kauden viimeistä edeltävä osakilpailu. Kilpailun pääkatselualueelle on yleisölle vapaa pääsy. FRC:n päätösviikonlopun kunniaksi Pyrokratia järjestää ilotulituksen lauantaina kello noin kello 20:00.

Aikataulu

V1600-luokassa mestaruustaistelu ratkesi Simo Rauhalan hyväksi. Tamperelainen varmisti toisen perättäisen mestaruutensa edellisessä osakilpailussa Alastarolla, ja nauttii mestarin valtikasta tänä viikonloppuna kotisohvalta käsin. Hopeamitalista tullaan kuitenkin kova vääntö viiden kuljettajan kesken. Kakkostilaa pitää Kokkolan Oskar Dahlbacka ennen Alavetelin Martina Backfältia. Luokan kolmen kärjen alla ovat Mini Onet, ja lähimmät uhkaajat löytyvät Toyotan leiristä, jossa kaksikko Aapo Skaffari – Miio Nurminen haastavat sijoilta 4 ja 5. Kuudentena SM-pisteissä on Kauden avausvoittonsa Alastarolla ottanut Roope Mäkelä. Ero toisena olevan Dahlbackan ja kuudentena olevan Mäkelän välillä on vain 28 pistettä. Luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 16 kuljettajaa.

Legends-luokassa Hämeenlinnaan lähdetään kauden avausvoittonsa Alastarolla saavuttaneen Hyvinkään Henri Tuomaalan komennossa. Vaikka Tuomaala onkin omilla tuhatluvuillaan SM-pistetaulukossa, on SM-pistekakkosella, Kurikan Tuomas Plosilalla hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Legendseissä saatiin Alastarolla Tuomaalan lisäksi toinen uusi voittaja, kun Erik Seppänen otti uransa ensimmäisen Legends-voittonsa. Muita mukana olevia tämän kauden voittajia ovat Leevi Lintukanto, Kalle Merisalo, Toni Lähteenmäki sekä Arto Ojaranta. Yhteensä Legendsien SM-lähtöihin on ilmoittautunut 43 kuljettajaa. Lisäksi viikonloppuna ajetaan Legends Harrastesarjan kaksi lähtöä, joihin on ilmoittautunut vielä 14 Legends-kuljettajaa.

Henri Tuomaala on kiinni Legendsien Suomen mestaruudessa.

Ahveniston osakilpailussa nähdään myös maailmalla suosittuja TCR-luokan autoja neljä kappaletta osana TGT-lähtöä. Emil ja John K. Westman kilpailevat Seat Cupra TCR -autoilla ensimmäistä kertaa sitten Alastaron avausosakilpailun. He saavat vastaansa kaksi Volkswagenia, kun Mika Mäkinen sekä Toni Virtanen haastavat Golf GTI TCR-autoillaan. Lähdöissä nähdään myös Jarkko Tähtisen Ford Mustang sekä Saku Salosen BMW 140i.

Mika Mäkinen tuo viivalle näyttävän VW Golf GTI TCR:nsä. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Rata SM -sarjan puolella V8 Thunder -luokassa mestaruus voi olla katkolla jo Ahvenistolla. Kokkolalainen Emil Westman johtaa sarjaa 30 pisteen erolla Jyväskylän Jonne Rautjärveen. Mikäli Westman nappaa Ahvenistolta 20 pistettä Rautjärveä enemmän, juhlii kokkolalainen mestaruutta ennen kauden viimeistä kilpailua. Luokassa kolmantena on Rantsilan Milla Mäkelä, neljäntenä Miko Kiminki ja viidentenä luokan sisäistä herrasmieskuljettajille suunnattua MTEC Trophyä johtava tamperelainen Petri Ortju. V8 Thunder -luokassa on yhteensä 14 kilpailijaa.

Emil Westman on ollut pysäyttämätön V8 Thundereissa. Kuva : Pertti Kangasniemi / AKK.

BMW Xtreme Race -luokan pistekärki on Seinäjoen Juho Siekkinen, joka pitää johtopaikkaa hallussaan 47 pisteen turvin. Lähimmillä uhkaajilla, Siipyyn Kari Haavistolla sekä Uudenkaupungin Antti Sormusella, on mahdollisuudet vielä mestaruuteen. Mikäli Siekkinen nappaa 28 pistettä enemmän kuin Haavisto, varmistaa Seinäjokelainen luokan mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua. BMW:tä viivalla nähdään 12 kappaletta.

Juho Siekkisellä on mahdollisuus varmistaa BMW Xtremen mestaruus Ahvenistolla. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Vuonna 1967 avattu Ahveniston moottorirata tarjoaa tiukkaa kilvanajoa historiallisilla puitteilla. Huimat 32 metriä korkeuseroja sisältävä rata sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Hämeenlinnan kaupunkia. Kilpailun livelähetys löytyy Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta, ja kilpailua koskevat aikataulut, säännöt, sekä mahdolliset muutokset löytyvät helposti Sportity-applikaatiosta koodilla Ahvenisto23.

Ilmoittautuneet

Median akkreditointi  

SM-pistetilanteet ennen Ahveniston osakilpailua

V1600

1. Simo Rauhala                386

2. Oskar Dahlbacka          299

3. Martina Backfält          295

4. Aapo Skaffari                283

5. Miio Nurminen             272  

Legends SM

1. Henri Tuomaala            1020

2. Tuomas Plosila              986

3. Marko Kilpiä                  919

4. Arto Ojaranta               908

5. Lenni Nieminen            834  

V8 Thunder

1. Emil Westman              150

2. Jonne Rautjärvi            120

3. Milla Mäkelä                 77

4. Miko Kiminki                 68

5. Petri Ortju                      64  

BMW Xtreme

1. Juho Siekkinen                          215

2. Kari Haavisto                            168

3. Antti Sormunen                        158

4. Markus & Timo Grönthal          100

5. Tomi & Roope Sundström        100  

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close