Westmanilla mahdollisuus varmistaa mestaruus Ahvenistolla

Rata SM -sarjan kauden viimeistä edeltävä osakilpailu Copart FRC Ahvenisto ajetaan tulevana viikonloppuna 16.-17.9. V8 Thunder -luokassa mestaruus voi olla katkolla jo Ahvenistolla. Kokkolalainen Emil Westman johtaa sarjaa 30 pisteen erolla Jyväskylän Jonne Rautjärveen. Mikäli Westman nappaa Ahvenistolta 20 pistettä Rautjärveä enemmän, juhlii kokkolalainen mestaruutta ennen kauden viimeistä kilpailua. Luokassa kolmantena on Rantsilan Milla Mäkelä, neljäntenä iisalmelainen Miko Kiminki ja viidentenä luokan sisäistä MTEC Trophyä johtava tamperelainen Petri Ortju. Helpolla ei Westman tule pääsemään, sillä kärkiviisikosta kuka tahansa voi onnistuessaan ajaa ruutulipulle joukon kärkipaikalla. Rautjärvellä on tukeva ote SM-hopeasta, mutta pronssista tullaan vielä käymään tiukka vääntö usean kuljettajan kesken. V8 Thunder -luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 14 kilpailijaa.

Vuonna 1967 avattu Ahveniston moottorirata tarjoaa tiukkaa kilvanajoa historiallisilla puitteilla. Huimat 32 metriä korkeuseroja sisältävä rata sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Hämeenlinnan kaupunkia. Kilpailun pääkatselualueelle on yleisölle vapaa pääsy. Kilpailun livelähetys näkyy Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

V8 Thunder SM-pistetilanne
1. Emil Westman 150
2. Jonne Rautjärvi 120
3. Milla Mäkelä 77
4. Miko Kiminki 68
5. Petri Ortju 64

Mtec Masters Trophy
1. Petri Ortju 50
2. Putte Punkari 36
3. Harri Komu 36
4. Ilmari Wallo 34
5. Lasse Yrjänä 18

Teksti: Tero Lyttinen / V8 Thunder tiedotus

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close