Copart FRC Ahvenisto huipentaa FRC:n avauskauden

Finnish Racing Championship -sarjan avauskausi huipentuu 16.-17.9. Ahvenistolla. Viikonloppuna nähdään FRC:n luokat V1600 ja Legends, TCR Finland -luokan kalustoa tauon jälkeen sekä Rata SM -sarjan koko kattaus. Paikalla on myös kilpailun pääyhteistyökumppanin Copart Suomi Oy:n edustajia sekä Pyrokratian koreografioima ilotulitusnäytös lauantai-iltana. Kilpailun yleisille katselualueille, eli Ahveniston radan katsomorinteeseen on yleisölle vapaa pääsy.

Kilpailu toimii päättävänä osakilpailuna FRC:n sarjoille V1600 sekä Legends. V1600-luokan mestaruus ratkaistiin viime viikonloppuna, kun Simo Rauhala kruunattiin luokan Suomen mestariksi. Legendsissä kaikki on vielä avoinna, ja Hämeenlinnaan lähdetään Henri Tuomaalan johdossa. Rata SM -sarjan luokat V8 Thunder sekä BMW Xtreme ajavat Ahveniston jälkeen vielä finaaliosakilpailun Alastaron moottoriradalla, mutta mestaruustaistelu kiristyy myös edellämainituissa luokissa. V8 Thunder -luokassa johtopaikkaa kolmen osakilpailun jälkeen pitää Emil Westman ja BMW Xtremessä SM-pistekärki on Juho Siekkinen. Kauden päätteeksi nähdään myös TCR-luokan autoja TGT-lähdössä, ja luokan autot suuntaavat katseensa Ahveniston osakilpailun jälkeen kauteen 2024.

Copart FRC Ahvenisto järjestetään perinteikkäällä Ahveniston moottoriradalla. Radalla on pituutta 2 840 metriä. Vuonna 1967 avattu perinteinen rata on poikkeuksellisesti kahdeksikon muotoinen, ja sillä on leveyttä 9 – 17 metriä. Ahveniston radalla on poikkeuksellisen paljon korkeuseroja, huikeat 32 metriä. Kilpailuviikonloppu on yleisölle maksuton.

Median akkreditointi on käynnissä 15.9. kello 23.59 saakka. Kilpailuun ilmoittautuminen on käynnissä 7.9. kello 23.59 saakka.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close