Rauhala V1600-luokan mestariksi, Legendsien ratkaisu jää Ahvenistolle

Finnish Racing Championship -ratasarja jatkui kauden viimeistä edeltävällä osakilpailulla Alastarolla kuluneena viikonloppuna. Kilpailu järjestettiin yhdessä Circuit Racing SM -sarjan sekä Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjojen kanssa. Kaksipäiväinen kilpailuviikonloppu vihki kilpakäyttöön Alastaron uuden, 4,3 kilometriä pitkän radan. Samalla uusi Alastaro toimi näyttämönä useamman luokan mestaruustaisteluille.  

Viikonloppu avattiin lauantaina Legendsien kahdella lähdöllä, Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan päätösosakilpailulla sekä kaksipyöräisten luokkien yhdellä lähdöllä. Rankkasateen iskiessä radalle lauantaiksi suunnitellut V1600 ja TGT -luokkien lähdöt jouduttiin kuitenkin siirtämään aikataulusyistä sunnuntaille.

Legendseissä jälleen uusia voittajia

Legendseissä avauslähdön kuittasi 20. lähtöruudusta noussut Akaan Erik Seppänen, joka otti samalla uransa ensimmäisen Legends-luokan voiton. Pitkään kärjessä ollut Hyvinkään Henri Tuomaala jäi toiseksi ja Lappeenrannan Marko Kilpiä kolmanneksi. Legendsien toisessa lähdössä nähtiin sisuuntunut Tuomaala, joka ei jättänyt mitään arvailun varaan, vaan dominoi lähtöä ottaen ruutulipun liki 10 sekuntia muita ennen. Toiseksi ajoi SM-pisteissä toiseksi noussut Kurikan Tuomas Plosila ja kolmanneksi debyyttikauttaan luokassa ajava Salon Veeti Vaara. Päätösosakilpailuun mennään Tuomaalan komennossa ennen Plosilaa sekä Kilpiää. Sunnuntaina Legendsejä nähtiin radalla Harrastesarjan osakilpailun muodossa. Aamun lähdössä nopein oli Veijo Tolonen ja toisen lähdön voittoon ajoi Kurikan Jimmy Liljeqvist.

Mäkelä ja Backfält voittoihin, Rauhala mestaruuteen

Sunnuntaille aikataulusyistä siirretyt V1600-luokan lähdöt käynnistettiin heti aamutuimaan. Parhaimman lähdön sai kokkolalainen Oskar Dahlbacka, joka nousi neljännestä lähtöruudusta kärkeen ensimmäisen mutkan jälkeen kannoillaan paalulta lähtenyt SM-pistekärki, Tampereen Simo Rauhala. Eturivistä lähtenyt, kotikilpailuaan ajanut Roope Mäkelä tippui hetkellisesti neljänneksi Miio Nurmisen taakse, mutta nosti itsensä avauskierroksen aikana toiseksi ja lopulta radan viimeisessä mutkassa Dahlbackan ohi kärkeen. Kärkipaikan napattuaan Mäkelä ei katsellut taakseen, vaan kuroi eron Dahlbackaan liki 10 sekuntiin. Nurminen nosti itsensä kolmanneksi jättäen Rauhalan neljännelle sijalle.

Toisessa lähdössä kakkosruudusta lähtenyt Dahlbacka sai loistavan lähdön ja nosti itsensä kärkeen ennen Mäkelää, Rauhalaa sekä Martina Backfältia. Kärkikaksikon taistellessa onnistui alaveteliläisen Backfältin kuin varkain nostaa itsensä neljänneltä sijalta uuden osan hevosenkenkämutkan jarrutuksessa kärkeen jättäen Mäkelän toiseksi ja Rauhalan kolmanneksi. Lähdön edetessä kärkikolmikko irtautui ja Rauhalan onnistui nostaa itsensä toiseksi. Ruutulipulle saavuttiin järjestyksessä Backfält – Rauhala – Mäkelä. Toinen sija riittää kruunaamaan Rauhalan epäviralliseksi V1600-luokan mestariksi vuosimallia 2023.

Peltola ja Corvette lyömättömiä TGT:ssä

TGT-luokan avauslähdössä paalulta lähti Simo P. Kangas Porschellaan, mutta pyörähdys avausmutkassa antoi johtopaikan Baltian radoilta tutulle Säkylän Jyrki Peltolalle. Toinen Porsche-kuljettaja Turo Levänen pysyi Peltolan Corveten kannoilla lähdön alkuosan, mutta Peltolan lisätessä puita kamiinaan ei muilla ollut mitään sanottavaa. Levänen ajoi toiseksi ja kolmas oli joukon hänniltä noussut Kangas. TGT-luokan toinen lähtö sujui niin ikään Peltolan ja Corveten komennossa. Toisesta sijasta käytiin Porschejen välistä vääntöä, mutta lopulta Kankaan onnistui pitää Levänen takanaan ja napata TGT1-luokan voitto sekä yleiskilpailun toinen sija.

Zviedris trillerin jälkeen Porschejen mestariksi

Porsche Sprint Challenge -sarjan mestaruus ratkaistiin lauantaina. 13 pisteen takaa-ajoasemasta lähtenyt Matias Salonen kavensi avauslähdön voitollaan piste-eron sarjaa johtaneeseen latvian Valters Zviedrikseen vain 5 pisteeseen ennen viimeistä lähtöä. Zviedris kuitenkin teki sen mitä täytyi mestaruuden eteen ajaen ruutulipulle neljäntenä. Huonon lähdön saanut Salonen ei päässyt Henri Tuomaalan ohi mestaruuden vaatimalle toiselle sijalle, vaan lempääläläiskuljettajan oli tyytyminen kolmanteen sijaan ja sarjan hopeamitaliin. Toisen lähdön voitti Liettuan Robertas Kupcikas.

Vierailevat tähdet loistivat moottoripyörissä

Kaksipyöräiset jatkoivat sunnuntaina siitä, mihin lauantaina jäätiin. Imatranajoilla menestynyt, kauden ensimmäisen esiintymisensä SM-sarjassa tehnyt Eemeli Lahti kuittasi viikonlopun molemmat Superbiken lähdöt nimiinsä. Avauslähdön toiseksi ajoi Magnus Collin vahvistaen luokan Suomen mestaruutensa, ja toisessa lähdössä Peter Paloranta kipusi toiseksi korkeimmalle korokkeelle. Molempien lähtöjen kolmanneksi nopein oli Imatranajoissakin kolmanneksi sijoittunut Niko Tanskanen. Superstock 600 -luokan molempien lähtöjen nopein oli Kenny Koskinen ennen Matias Kestiä sekä Peetu Paavilaista lauantain lähdössä, ja Paavilaista sekä luokan Suomen mestaruuden voittanutta Niko Lehtirantaa sunnuntain lähdössä.

FIN Supersport 300-luokan kauden viimeisessä lähdössä voittoon ajoi Tony Collin ennen luokan mestaruuden varmistanutta Antti Lainetta ja kolmanneksi sijoittunutta Elias Matikaista. Samassa lähdössä ajettiin myös Rerto Superbike -luokassa, jonka voitti lauantain tapaan Raimo Kesseli.

Sivuvaunuissa suvereeniin voittoon ajoi MM-sarjan kuljettaja Jari-Pekka Päivärinta parinsa Luca Schmidtin kanssa. Luokan mestaruus meni Viroon, kun Eero Pärm / Lauri Lipstok ajoivat sunnuntain lähdössä kolmanneksi varmistaen mestaruuden ennen hopeamitalisteja Joni Manninen / Tero Manninen.

Open 1000 -luokassa molemmat voitot nappasi Kenny Koskinen nostaen viikonlopun voittosaldonsa neljään. Open 600 -luokassa niin ikään tuplavoittoon ajoi Juho Kantola. Mestaruudet luokissa menivät Mikko Koirikivelle sekä Jesse Maikolalle. Muita kaksipyöräisiä voittajia olivat Jokamiesluokan molemmissa lähdöissä alle 750-kuutioisissa Marko Hellman ja yli 750-kuutioisissa Sasja Laajoki. Junioriluokista Moto5:n tuplavoittoon ajoi Domi Pekkanen, Ohvalessa Kristers Grabovskis ja MiniGP:ssä Emil Kivistö.

Finnish Racing Championship -sarja huipentuu Ahvenistolla 17.-18.9. Ilmaistapahtumaviikonloppuna radalla nähdään myös Rata SM -sarjan luokat V8 Thunder sekä BMW Xtreme.

FRC:n pistetilanne 5/6 osakilpailuaV1600 SM 1. Simo Rauhala                386        Mini One 2. Oskar Dahlbacka          299        Mini One 3. Martina Backfält          295        Mini One 4. Aapo Skaffari                283        Toyota Auris 5. Miio Nurminen             272        Toyota Auris   Legends SM 1. Henri Tuomaala            1020 2. Tuomas Plosila              986 3. Marko Kilpiä                  919 4. Arto Ojaranta               908 5. Lenni Nieminen            834  

FRC Alastaron tulokset luokittain

Legends – Lähtö 1

1. Erik Seppänen               6 kierrosta

2. Henri Tuomaala            +1,913

3. Marko Kilpiä                  +6,762

4. Tommi Viitala               +11,391

5. Onni Peltonen               +13,885  

Legends – Lähtö 2

1. Henri Tuomaala            6 kierrosta

2. Tuomas Plosila              +6,339

3. Veeti Vaara                    +7,361

4. Nico Tikkinen                +7,412

5. Niko Nylund                  +7,584  

V1600 – lähtö 1

1. Roope Mäkelä              8 kierrosta

2. Oskar Dahlbacka          +9,545

3. Miio Nurminen             +10,720

4. Simo Rauhala                +11,558

5. Martina Backfält          +16,440  

V1600 – lähtö 2

1. Martina Backfält          9 kierrosta

2. Simo Rauhala                +0,777

3. Roope Mäkelä              +2,407

4. Aapo Skaffari                +12,124

5. Miio Nurminen             +14,049  

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close