Alastaron pitkä rata avattiin mestaruuksilla ja tiukalla kilvanajolla

Finnish Racing Championshipin kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan kuluvana viikonloppuna Alastaron uudella, 4,3 kilometriä pitkällä radalla. Samaan aikaan ajetaan myös moottoripyörien Circuit Racing SM -sarjan finaaliosakilpailu sekä Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan kauden päätöskilpailu. Jälkimmäisen osalta mestaruudet jaettiin jo lauantaina.

Legendseissä jälleen uusia voittajia

FRC:n luokista Legends-lähtö käynnistyi rankkasateessa, joka toi lopulta punaisen lipun radalle. Uusintalähdössä paalulta startannut Hyvinkään Henri Tuomaala otti kärkipaikan haltuunsa Lappeenrannan Marko Kilpiän sekä Erik Seppäsen muodostaessa kolmen kärjen. Lähdön edetessä Seppänen kuitenkin nosti osakkeitaan kilpailun edetessä, kuitaten ensin Kilpiän sekä viimeistä edellisellä kierroksella Tuomaalan. Ruutulipulle tultiin Seppäsen komennossa, ja Akaalainen nappasi uran ensimmäisen Legends-voittonsa. Tuomaala ajoi lipulle toisena ja Kilpiä täydensi podiumin kolmannella sijalla.

Nopeimman kierroksen edellisessä lähdössä ajanut Nico Tikkinen lähti paalulta viikonlopun toiseen lähtöön, mutta tällä kertaa Tuomaala ei antanut armoa, vaan ampautui heti avauskierroksella kärkeen eikä jättänyt kilpakumppaneille mitään mahdollisuuksia. Voitto irtosi lopulta Tuomaalalle kunnioitettavalla 6,3 sekunnin erolla ennen Kurikan Tuomas Plosilaa sekä Legends-uransa ensimmäistä podiumia juhlinutta Salon Veeti Vaaraa. Circuit Racing SM -sarjassa ajettiin luokissa viikonlopun ensimmäiset lähdöt.

Moottoripyörissä tähdet loistivat

Superbikessa viikonlopun avauslähdön kuittasi nimiinsä Imatranajoilla toiseksi ajanut Eemeli Lahti ennen Magnus Collinin varmistellessa Suomen mestaruutensa ajamalla lähdössä toiseksi. Niin ikään Imatranajoilla podiumia juhlinut Niko Tanskanen täydensi podiumin sijoittumalla kolmanneksi. Superstock 600 -luokan voittajaksi ajoi Kenny Koskinen ennen Matias Kestiä, joka jäi toiseksi vain 0,002 sekunnin erolla. Kolmanneksi ajoi Peetu Paavilainen. Mestaruuden luokassa varmisti Niko Lehtiranta.

FIN Supersport 300 -luokassa Elias Matikainen pitää mahdollisuutensa mestaruuteen elossa nappaamalla voiton ennen Tony Collinia ja Alexandr Kyriakouta. Pistejohdossa pysyttelevä Antti Laine ajoi lähdön maaliin neljäntenä. Sivuvaunuissa mestaruus ratkaistaan huomenna sunnuntaina. Voittajaksi ajoi lajin MM-sarjastakin tuttu Jari-Pekka Päivärinta parinaan Luca Schmidt ennen paria Petri Markkula / Jaana Soppa. Kolmanneksi ajoivat Markku Artiola – Matti Liekari. Sarjaa johtava virolaispari Eero Pärm /Lauri Lipstok sijoittuivat lähdön neljänneksi.

Viikonlopun toisen luokkavoittonsa nappasi myös Open 1000 -luokan voittoa juhlinut Kenny Koskinen ennen Magnus Collinia. Luokan kolmanneksi ajoi Antti Harjunen. Mestaruuden luokassa varmisti Mikko Koirikivi. Open 600 -luokan nopeinta vauhtia piti yllä Juho Kantola ennen Markus Ylöstä ja kolmanneksi sijoittunutta Aleksi Hyväristä. Luokan mestaruuden Alastarolla varmisti Jesse Maikola.

Junioriluokista Moto5:n voittoa juhli Domi Pekkanen, Ohvalen voitti Kristers Grabovskis ja MiniGP:n nopein oli Emil Kivistö. Retro Superbikeissa voiton nappasi moottoriurheilun moniosaaja Raimo Kesseli, ja Jokamiesluokan yli 750-kuutioisten kärkimies oli Sasja Laajoki ja alle 750-kuutioisten kirkkaimman pystin koppasi Marko Hellman.

Zviedris Porschejen mestariksi trillerifinaalissa

Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan mestaruus ratkaistiin niin ikään Alastarolla. 13 pisteen takaa-ajoasemassa Alastarolle lähtenyt Matias Salonen nappasi avauslähdön voiton kaventaen piste-eron sarjaa johtaneeseen Latvian Valters Zviedrikseen vain viiteen pisteeseen, joka ajoi lähdön kolmanneksi. Toiseksi avauslähdössä ajoi Henri Tuomaala. Kauden viimeisessä lähdössä Salonen sai huonon startin tippuen kuudenneksi, mutta nousi lähdön edetessä lopulta neljänneksi ajaneen Zviedriksen ohi kolmanneksi. Lähdön voittoon ajoi Liettuan Robertas Kupcikas ennen Tuomaalaa, joka piti mestaruuden avaimia kädessään jättäen Salosen kolmanneksi ja Zviedriksen neljänneksi. Näin ollen Valters Zviedris kruunattiin sarjan mestariksi kahden pisteen erolla Saloseen Tuomaalan juhliessa sarjan pronssia.   

Pisteet ovat epävirallisia.

Sunnuntaina 3.9. ohjelmassa ovat vielä Legendsien toinen lähtö, V1600-luokan lähdöt, sekä Circuit Racing SM -sarjan luokkien toiset lähdöt.

FRC Alastaron tulokset lauantai

Legends – Lähtö 1

1. Erik Seppänen               6 kierrosta

2. Henri Tuomaala            +1,913

3. Marko Kilpiä                  +6,762

4. Tommi Viitala               +11,391

5. Onni Peltonen               +13,885  

Legends – Lähtö 2

1. Henri Tuomaala            6 kierrosta

2. Tuomas Plosila              +6,339

3. Veeti Vaara                    +7,361

4. Nico Tikkinen                +7,412

5. Niko Nylund                  +7,584  

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close