Rata SM -sarjasäännöt on julkaistu ja sarjailmoittautuminen avattu

Rata SM –sarjan sarjasäännöt ovat julkaistut ja sarjailmoittautuminen on avattu. Viiden osakilpailun mittainen sarja ajetaan Finnish Racing Championshipin rinnalla. Sarjan osakilpailuista kolme ajetaan kompaktimmalla, niin sanotulla “Rata SM –formaatilla”, jolloin vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina ja aika-ajot sekä kilpailulähdöt lauantaina. Kaksi muuta sarjan osakilpailua ajetaan Finnish Racing Championshipin yhteydessä. 

Formula Open Finland ajaa osana Rata SM -sarjaa. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

-Kokeilemme tänä vuonna kompaktimpaa konseptia kolmessa osakilpailussa, eli aika-ajojen ja kilpailulähtöjen keskittämistä lauantaihin ja katsomme, millaisen vastaanoton se saa kilpailijoilta. FRC:n kanssa ajettavissa kilpailuissa ajetaan perinteinen kaksipäiväinen viikonloppu. Päivästä tulee tiivis, mutta järjestäjät ovat laskeneet, että kilpailu pystytään viemään läpi lauantaina, kertoo rata-autoilun lajipäällikkö Henri Karjalainen.

Rata SM –luokkina kaudella 2023 jatkavat SM-arvoiset BMW Xtreme ja V8 Thunder –luokat sekä Cup-arvoisena Formula Open Finland. Lisäluokkana Rata SM –osakilpailuissa ajaa The Gran Turismo. BMW Xtreme –luokan osalta kilpailuviikonlopun kilpailut ajetaan kahden lyhyemmän lähdön sekä yhden pidemmän lähdön formaatilla. V8 Thunder ja Formula Open –luokkien osalta viikonloppuna ajetaan kaksi lyhyttä kilpailulähtöä, joista jälkimmäisen lähtöjärjestys määräytyy ensimmäisen lähdön nopeimman kierroksen perusteella. 

BMW Xtreme -luokka kilpaillaan osana Rata SM -sarjaa kaudella 2023. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Finnish Racing Championship –sarjan yhteydessä ajetaan kaksi osakilpailua, joista toinen on Virossa ajettava Estonian GP, joka kokoaa yhteen Suomen sekä Baltian kovimmat nimet rata-autoilussa. Sarjojen yhteiset osakilpailut ovat kolmipäiväisiä, jolloin perjantaina ajetaan vapaat harjoitukset, lauantaina aika-ajot sekä osa kilpailulähdöistä ja sunnuntaina viikonloppu huipentuu loppuihin kilpailulähtöihin. 

-On hienoa, että voimme toteuttaa osakilpailuita Rata SM:n kanssa. Muissa FRC-sarjan osakilpailuissa olemme saaneet luoduksi hyvän yhteistyön moottoripyörien kanssa, Finnish Racing Championshipin promoottori Mika Heinonen sanoo. 

Ilmoittautumiseen

Rata SM -kalenteri 2023

9-10.6.2023 Botniaring Rata SM

7.-8.7.2023         Kemora Rata SM 

11.-13.8.2023     Pärnu, Viro FRC + Rata SM

15.-17.9.2023     Ahvenisto FRC + Rata SM

29.-30.9.2023   Alastaro (long) Rata SM

Sarjailmoittautuminen KITI-järjestelmän kautta.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close