Seinäjoen Vauhtiajot juhlavuosi – Suomen suurin rata-autokilpailu täyttää 20-vuotta

Juhlavuoden kunniaksi kaikki sarjaan ilmoittautuneet kuljettajat saavat kaksi koko viikonlopun passia koko tapahtumaan. 

Seinäjoen Vauhtiajot Race & Rock festivaali on ainut tapahtuma Suomessa missä yhdistyy rock-musiikki, sekä autourheilu. 

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2004. Tapahtuman promoottori Kalle Keskinen kavereineen oli kuullut Seinäjoella jo 60-luvulla järjestettävästä tapahtumasta, jonka nimi oli Seinäjoen Vauhtiajot ja siitä se ajatus lähtikin. Vauhtiajot oli legendaarinen katurata-autokilpailu aina 1980-luvulle saakka.

Vuonna 2004 järjestettiin Seinäjoen Vauhtiajojen uusi tuleminen. Ensimmäisenä vuotena järjestettiin katurata-osakilpailu ja siihen lisättiin rock-festivaali mukaan. Tapahtuma keräsi ensimmäisenä vuotena 20.000 kävijää. 

Tapahtuma palkittiin Autourheilun Keskusliiton vuoden parhaana tapahtumana (AKK).

Kesälle 2023 artistikattaus tulee olemaan historian kovin ja tapahtumassa esiintyy isoja ulkomaalaisia artisteja.

Nyt odotetaan kiinnittyvät parhaillaan sellaisia artisteja kuten Tom Odell, Ronan Keating, Suzi Quatro, The Darkness, Apocalyptica, sekä Pendulum. 

Kotimaisten kärkiartistien lisäksi rata-alueella tulee olemaan kovin ja isoin ohjelma koko Vauhtiajojen historiassa. Kokonaisuudessaan odotamme 70.000 kävijää.

-Juhlavuoden kunniaksi kaikki sarjaan ilmoittautuneet kuljettaja saavat myöskin 2x Guest-passit, joiden arvo on 370 euroa. Näin me haluamme kunnioittaa myöskin kuljettajia jotka ovat olleet meillä ottamassa osaa useampina vuosina, kertoo promoottori Keskinen.

Promoottorit Kalle Keskinen ja Mika Heinonen

-Monissa ratasarjoissa maailmalla katurataosakilpailu on oleellinen osa lajia, hienoa että meillä Suomessakin on Vauhtiajojen kaltainen tapahtuma, FRC-sarjan promoottori Mika Heinonen luonnehtii.

-Vauhtiajojen 20-vuotinen historia on kunnioitettava saavutus lajissamme ja osoitus autourheiluseurojemme sitoutumisesta tapahtumien järjestämiseen, tässä kohtaa eritoten tietenkin Etelä-Pohjanmaan UA:n osalta.

-Kuljettajiemme huomioiminen tällä tavalla on hienoa ja näin kuljettajamme pääsevät nauttimaan viikonlopun toisestakin pääohjelmanumerosta eli Rockista, Heinonen tiivistää.

Seinäjoen Vauhtiajojen kotisivuille pääset tämän linkin kautta.

Legendsien lähtö Vauhtiajoissa 2022. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close