V1600-luokan rengastestit järjestetään Ahvenistolla 9.-10.10.

Rata-ajon sekä rallicrossin SM-sarjojen V1600-luokat etsivät rengastoimittajaa sarjoihin kausille 2024 sekä 2025. Avoin kilpailutus avattiin elokuussa 2023, ja nyt viimeiseen vaiheeseen on edennyt neljä rengasvalmistajaa sekä valmistajien maahantuojat. Kilpailutuksen tavoitteena on löytää yksityyppitoimittaja ja rengaspalvelun tuottaja arvosarjoihin rengassaatavuuden, tasalaatuisuuden sekä valvonnan takaamiseksi.

Viimeisen vaiheeseen edenneet rengasvalmistajat sekä maahantuojat ovat:

  • MRF / MRF Tyres Finland
  • Nankang / Rengas Turku Oy
  • Sailun / Rengas Turku Oy
  • TOYO / Mutkin Oy / Ratarenkaat

Testitilaisuuteen on varattu Ahveniston moottorirata 9.-10. lokakuuta. Maanantaina keskitytään rata-ajon ominaisuuksiin, ja tiistaina on rallicrossin vuoro. Arvioinnissa keskitytään renkaiden keskinäisiin suorituskykyeroihin sekä arvioidaan annettua tarjousta kokonaisuutena kuljettajilta saadun palautteen jälkeen. Testirupeama kestää koko Ahveniston radan mahdollisen ajoajan, eli aamuyhdeksästä tarvittaessa iltakuuteen.

Testikuljettajina toimivat V1600-luokassa useamman vuoden ajaneet Toni Lähteenmäki sekä Elias ja Niko Kalliokoski.

Lajikohtaiset rengassäännöt tuleville kausille päätetään rengastoimittajan valinnan jälkeen. Päätös valinnasta julkaistaan loka-marraskuun aikana.

Lisätiedot: Mika Heinonen

Promoottori / FRC & Rallicross SM

+358 45 77305990

Mika.heinonen@autourheilu.fi

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close