Rata SM -mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Alastarolla

Rata SM -sarja päätetään Alastaron pitkällä radalla tulevana viikonloppuna. Viikonlopun aikana jaossa ovat V8 Thunder, BMW Xtreme Race sekä The Gran Turismo -luokkien Suomen mestaruudet. Rata SM -sarjan lähtöihin osallistuneita on yhteensä 60 kappaletta.

Ilmoittautuneet

V8 Thunder -luokan mestaruustaistelu tiivistyi kauden viimeistä edeltäneessä osakilpailussa Jyväskylän Jonne Rautjärven napatessa kauden avausvoittonsa Emil Westmanin kärsiessä tekniikkamurheista. Kaksikon välinen ero SM-pisteissä on enää vain 10 pistettä. Kolmas sija jaetaan kaksikon Miko Kiminki – Petri Ortju välillä Rantsilan Milla Mäkelän seuratessa kauden finaaliosakilpailua kotisohvilta käsin.

Ahveniston teknisistä ongelmista huolimatta Emil Westman jatkaa V8 Thundereiden kärjessä. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

BMW Xtreme Racen Suomen mestaruudessa vahvimmin kiinni on viime kauden SM-kultamitalisti Juho Siekkinen. Seinäjokelaisen ero toisena olevaan Siipyyn Kari Haavistoon on venynyt jo 52 pisteeseen. Uudenkaupungin Antti Sormunen on kolmantena 91 pistettä Siekkisen perässä. Bemareiden pitkään lähtöön saadaan aitoa endurance-fiilistä, kun 16 ilmoittautuneesta autokunnasta peräti 14 ajaa kahden kuljettajan voimin.

Juho Siekkinen pitää tiukasti kiinni BMW Xtreme Racen mestaruudesta ennen viimeistä osakilpailua. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

The Gran Turismo -luokan mestaruus ratkotaan TGT2-luokassa kilpailevien kuljettajien kesken. Sarjaa johtaa Emil Westman, tällä kertaa Porsche 911 GT3 Cup -autollaan ennen Janakkalan Jarkko Tähtistä ja Ford Mustangia. Eroa kaksikolla on vain 12 pistettä. Kolmantena on Kokkolan John K. Westman BMW 850i:llä. TGT1-luokkaa johtaa Turo Levänen ja TGT3-luokan kärjessä on Timo Dahl ja BMW 328i. TGT-luokan lähdöt keräävät radalle yhteensä 19 autoa. Mukana ovat myös Ahvenistolla kilpaillut Mika Mäkinen näyttävällä VW Golf GTI TCR:llään, Porsche-kaksikko Seppo Kovanen – Anssi Väätäinen sekä niin ikään Ahvenistolla näyttävällä BMW 140i:llä kilpaillut Saku Salonen.

TGT-luokan mestaruustaistelu käydään Emil Westmanin ja Porschen (vas.) sekä Jarkko Tähtisen ja Ford Mustangin (oik.) välillä. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Viikonlopun aikana nähdään myös Baltiassa suositun BMW 325i Cup -autojen debyytti yhdessä BMW Xtreme Racen lähtöjen yhteydessä. Radalla nähdään kaksi E90-korimallin Bemaria, kun Petri Seppälä ohjastaa toista sekä kaksikko Daniel Maldonado – Jukka Soimetsä toista autoa. Lisäksi Porsche Racing Club Finland sekä VW Golf Cup -luokan autot ajavat omat kilpailulähtönsä lauantaina. Sunnuntaina ajetaan Endurance Cup -sarjan päätösosakilpailu.  

Alastarolla nähdään myös Baltiassa suurta suosiota nauttivan BMW 325i Cup -luokan autoja yhdessä BMW Xtreme Racen kanssa. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Rata SM Alastaron aikataulu

Erillistä akkreditoitumista ei tarvita. Medialiivit voi noutaa kilpailun mediakeskuksesta. Lisätietoja antaa Juho Koski, 050 557 4848.

SM-sarjojen pistetilanteet ennen Alastaron osakilpailua

V8 Thunder

 1. Emil Westman   175
 2. Jonne Rautjärvi 165
 3. Miko Kiminki       102
 4. Petri Ortju           94
 5. Milla Mäkelä      89

BMW Xtreme Race

 1. Juho Siekkinen   285
 2. Kari Haavisto      233
 3. Antti Sormunen  194
 4. Markus & Timo Grönthal               134
 5. Tomi & Roope Sundström              132

The Gran Turismo

 1. Emil Westman                   106        Porsche GT3 Cup
 2. Jarkko Tähtinen                 94           Ford Mustang
 3. John K. Westman              74           BMW 850i
 4. Julius Salminen                 62           BMW M3
 5. Turo Levänen                     60           Porsche GT3 Cup
TGT-luokka on kerännyt 19 auton ruudukon Alastaron päätösosakilpailuun. Näyttävää Volkswagen Golf GTI TCR:ää ulkoiluttamaan lähtee Mika Mäkinen. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close