Emil Westman hänniltä voittoon Virossa


Suomen rata-autosarjojen kausi jatkui Viron Pärnussa hienolla Porsche Ring -radalla. V8 Thunder-luokan aika-ajoissa vauhdikkain oli alkukautta hallinnut Emil Westman. Jonne Rautjärvi ylsi vajaan puolen sekunnin sisään. Kärkiviisikkoon mahtuivat vielä Milla Mäkelä, Petri Ortju sekä Miko Kiminki.

Ensimmäisessä kisalähdössä Westman joutui kuitenkin lähtemään joukon hänniltä. Kytkinongelmien vuoksi kokkolalainen ei ehtinyt ajoissa lähdön keräilyyn. Tämä tarjosi kauden aikana neljästi toiseksi korkeimmalle korokkeelle nousseelle Rautjärvelle tuhannen taalan paikan. Rautjärven ja Milla Mäkelän johtaessa joukkoa ensimmäiseen mutkaan otti jyväskyläläinen lähdön nopeasti komentoonsa Mäkelän jäädessä toiseksi. Westman ei ongelmista lannistunut vaan teki hienon nousun. Hän nousi lopulta voittajaksi Rautjärven sorruttua ajovirheeseen toiseksi viimeisellä kierroksella. – Sain hyvän lähdön ja koitin vaan rauhallisesti poimia sijan kerrallaan. Kun pääsin kakkoseksi, niin Jonne oli päässyt jo vähän karkuun. Aattelin, että koitan kuitenkin laittaa niin kovan paineen kuin vaan pystyn niin Jonne saattaa tehdä virheen. Ja niinhän siinä sitten kävi lopulta, Westman kertoi. Milla Mäkelä ajoi kolmanneksi ennen Jarkko Tähtistä. Viidenneksi ehti parhaimmat Mtec Masters Trophy-pisteet kerännyt Harri Komu.

Toiseen lähtöön Westman lähti paalulta, eikä katsellut taakseen kuitaten lähdön nimiinsä ennen Rautjärveä sekä Mäkelää. Avauslähdössä keskeyttämään joutunut Petri Ortju ylsi nyt neljänneksi ja oli samalla nopein Mtec Masters Trophy-kuskeista. Tähtinen täydensi kärkiviisikon.

Seuraavaksi V8 Thunder-luokka kilpailee syyskuun puolessa välissä Ahvenistolla.

Pärnu V8 Thunder lähtö 1
1. Emil Westman              16 kierrosta        Chevrolet Camaro
2. Jonne Rautjärvi            +7,017                  Chevrolet Camar
3. Milla Mäkelä               +12,520                Mercedes-Benz C63 AMG
4. Jarkko Tähtinen            +17,162                Ford Mustang
5. Harri Komu                 +32,389                Chevrolet Camaro

Pärnu V8 Thunder lähtö 2
1. Emil Westman              16 kierrosta        Chevrolet Camaro
2. Jonne Rautjärvi            +3,524                  Chevrolet Camaro
3. Milla Mäkelä                +16,435               Mercedes-Benz C63 AMG
4. Petri Ortju                    +26,889              Mercedes-Benz C63 AMG
5. Jarkko Tähtinen          +31,523                Ford Mustang

Teksti: Tero Hyttinen / V8 Thunder tiedotus

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close