Legendseissä tiukkaa taistelua – Lähteenmäelle avausvoitto luokassa

Finnish Racing Championship -sarja jatkui kauden kolmannella osakilpailulla Seinäjoen Vauhtiajoilla. Kauden ainoan katuratakilpailun avauspäivän ohjelmaan kuuluivat aika-ajot ja yksi kilpailulähtö luokissa V1600 ja Open GT & Touring Cars sekä B- ja A-finaalit Legendseissä.

Rauhala jatkoi voittokulkuaan V1600:ssa

V1600-luokan aika-ajoissa onnistui Simo Rauhala napaten viisi SM-pistettä paalupaikasta. Vääntö oli kuitenkin tiukkaa; Oskar Dahlbacka jäi hallitsevasta mestarista vain 0,059 sekuntia lukiten eturivin Mineille. Toisesta rivistä lähtivät niin ikään Mini-kuljettajat Martina Backfält ja Roope Mäkelä.

Lauantain kilpailulähtö oli kahden kauppaa. Rauhala sai hyvän lähdönDahlbackan hiillostaessa tamperelaista koko lähdön ajan. Ohituspaikkoja ei kuitenkaan avautunut, ja Rauhala kaasutteli kauden neljänteen voittoonsa Kokkolan Dahlbackan ollessa toinen. Kolmanneksi ajoi Alavetelin Backfält ennen Mäkelää ja Henrik Roehria.

Lähteenmäelle luokan avausvoitto Legendseissä dramaattisten vaiheiden jälkeen

Legends-luokassa aika-ajo jaettiin kahteen ryhmään osanottajien runsauden vuoksi. Aika-ajojen kahdeksan nopeinta kuljettajaa pääsivät suoraan A-finaaliin muiden joutuessa taistelemaan finaalipaikasta B-finaalissa. Yhteistuloksissa aika-ajon nopein oli Akaan Toni Lähteenmäki ennen kirkkonummelaista Arto Ojarantaa ja Turun Sami Talvitietä.

B-finaalin nopeinta vauhtia piti Kalle Merisalo ennen Tuomas Plosilaa ja Leevi Lintukantoa. Näin ollen Merisalo lähti A-finaaliin ruudusta yhdeksän ja muut 22 B-finaalin nopeinta Legendsiä hänen takanaan maaliintulojärjestyksessä. B-finaali jouduttiin keskeyttämään punaisella lipulla kuuden auton kolarisuman vuoksi, mutta tilanteesta selvittiin lievillä kalustovaurioilla ja kilpailua päästiin radan siivouksen jälkeen jatkamaan.

A-finaaliin lähdettiin Lähteenmäen komennossa takana tulleiden Talvitien, Ojarannan sekä Nico Tikkisen irtautuessa muusta ryhmästä. Lähdön puolen välin kohdalla Lähteenmäki tippui kolmanneksi Talvitien noustessa kärkeen ja Ojarannan toiseksi. Kaksikon tiukka taistelu voitosta kuitenkin päättyi muutama kierros ennen maalia osumaan radan viimeisessä mutkassa. Molemmat onnistuivat jatkamaan kilpailua maaliin asti Ojarannan ollessa epävirallisissa tuloksissa 13. ja Talvitien 25. Tilanteesta hyötyi eniten Lähteenmäki, joka nappasi A-finaalin voiton myötä lauantain korkeimmat pisteet Seinäjoelta ennen Lappeenrannan Marko Kilpiää ja Mustasaaren Lenni Niemistä.

Toni Lähteenmäki nappasi Legends-uransa ensimmäisen voiton. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Niemi ja Porsche voittava kaksikko Open GT:ssä

Open GT Ja Touring Car -lähdön aika-ajoissa nopeinta vauhtia piti Relaa Racingin Porsche-kuljettaja Raimo Niemi. Kotikilpailussaan esiintynyt Kauhajokelainen Niemi piiskasi Porsche 911 GT3 Cup 992 -autonsa aika-ajoissa viikonlopun tähän mennessä nopeimpaan aikaan 1:06,512. Toiseksi nopein oli Antti Punkari V8 Thunder -luokan Camarolla, ja kolmas Olli Komsi TGT-luokasta tutulla E36-sukupolven BMW:llään.

Raimo Niemi ajoi GT Open -luokan voittoon. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Kilpailulähtö sujui niin ikään Niemen komennossa Komsin ollessa toinen ja Teppo Mattilan kolmas. Punkari joutui keskeyttämään kilpailun neljännellä kierroksella.

Seinäjoen Vauhtiajot jatkuvat sunnuntaina 23.7.

Aikataulu

Tulokset luokittain

V1600 – Lähtö 1

1. Simo Rauhala               16 kierrosta         Mini One

2. Oskar Dahlbacka          +0,566                  Mini One

3. Martina Backfält          +10,418                 Mini One

4. Roope Mäkelä              +12,015                Mini One

5. Henrik Roehr                 +13,973               Ford Focus

Legends – A-finaali 1

1. Toni Lähteenmäki         14 kierrosta        Pro

2. Marko Kilpiä                  +0,421                  Master

3. Lenni Nieminen            +1,992                   Pro

4. Henri Tuomaala            +2,353                   Pro

5. Tatu Siipola                    +2,928                  Semi-pro

Open GT & Touring Car

1. Raimo Niemi                14 kierrosta        Porsche 911 GT3 Cup

2. Olli Komsi                     +58,418              BMW E36

3. Teppo Mattila               +1:03,610            BMW E36

4. Esa Saaresoja                +2 kierrosta        BMW E36

5. Antti Punkari                 DNF                    Chevrolet Camaro

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close