FRC-kauden rokein osakilpailu ajetaan tulevana viikolla Seinäjoella 

Finnish Racing Championshipin avauskausi jatkuu perinteisillä Seinäjoen Vauhtiajoilla 22.-23.7. Kauden ainoalla katuradalla ajavat FRC:n luokat V1600 ja Legends. Lisäksi vauhtia tarjoavat Touring Car Open ja GT Open -luokat, joissa on mukana kattaus Rata SM -luokkien kalustoa V8 Thundereista alkaen. 

Akkreditointi

V1600-luokassa Seinäjoelle suunnataan hallitsevan mestarin Simo Rauhalan komennossa. Kaksoisvoiton edellisestä osakilpailusta Kemorasta napannut tamperelainen Mini-kuljettaja johtaa sarjaa 34 pisteen erolla ennen Toyota-kuljettaja Aapo Skaffaria sekä niin ikään Minillä kilpailevaa Kokkolan Oskar Dahlbackaa. Kotikilpailuaan Seinäjoella ajaa myös SM-pisteissä neljäntenä oleva Niko Kalliokoski. Kilpailun järjestävää Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoita edustavat Ford Fiesta-kuljettajat Tuomo Kantala sekä Miro Loppi. Kaikkiaan V1600-autoja nähdään radalla 18 kappaletta.  

Legendseissä on odotettavissa ruuhkaa kuin neljältä iltapäivällä, kun yhteensä 39 autoa ampaisee kahdessa ruudukossa kapealle katuradalle. Motoparkin toisen osakilpailun jälkeen SM-pisteissä johtaa Hyvinkään Henri Tuomaala kuuden pisteen erolla lappeenrantalaiseen Marko Kilpiään, joka johtaa luokan sisäistä Master-luokkaa. Kurikan Tuomas Plosila on kolmenkymmenen pisteen päässä Tuomaalasta kolmantena, ja neljäntenä on tasaisen alkukauden ajanut helsinkiläinen Sakari Mäkilä. Viiden kärjen täydentää Semi-Pro –luokkaa johtava Nico Tikkinen Äänekoskelta.  


Henri Tuomaala johtaa Legendsien SM-pisteissä Motoparkin jälkeen. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Suomen ratojen tehokkainta kärkeä edustaa kauhajokelaisen Relaa Racingin Raimo Niemen Porsche 911 GT3 Cup, joka nähdään Open GT –luokassa. Uusimman 992-sukupolven Porschen seurana radalla on kaksi V8 Thunder –luokan autoa, Tuomas Koirasen Ford Mustang sekä Antti Punkarin Chevrolet Camaro, sekä kolme BMW Xtreme Race –luokan kilpa-autoa. Tehoa löytyy myös viikonlopun aikana ajettavista näytösajoista, joissa nähdään EuroNascar –kalustoa sekä Formula 3 –luokan autoja.

Relaa Racingin Raimo Niemi osallistuu näyttävällä Porsche 911:llaan Vauhtiajojen Open GT -luokkaan. Porsche Sprint Challenge -sarjassa kilpaileva Niemi voitti FRC:n avausosakilpailun TCR x TGT -yhteiskilpailun avauslähdön. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Osallistujalista

Seinäjoen Vauhtiajot ajetaan noin 2,1 kilometriä pitkällä katuradalla. 20-vuotisjuhliaan viettävä tapahtuma järjestetään 20.-23.7., ja kilpailut ajetaan 22. ja 23.7. Tapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä, ja lippuja voi ostaa myös tapahtuman porteilta. Mukana on myös suuri kattaus kotimaan eturivin artisteja sekä ulkomaisia vahvistuksia. 

Vauhtiajot tarjosivat viime vuonna runsaslukuiselle yleisölle paljon nähtävää. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Aikataulu

Liput

SM-pistetilanne ennen Vauhtiajoja:

V1600 SM

1. Simo Rauhala       165       Mini One

2. Aapo Skaffari         121      Toyota Auris

3. Oskar Dahlbacka   115      Mini One

4. Niko Kalliokoski      113     Kia Pro Ceed

5. Miio Nurminen        110     Toyota Auris

Legends SM

1. Henri Tuomaala      473     Pro

2. Marko Kilpiä            467     Masters

3. Tuomas Plosila       443     Pro

4. Sakari Mäkilä          416     Pro

5. Nico Tikkinen          402     Semi-Pro

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close