Merisalo juhlisti kauden avausvoittoaan Motoparkissa

Finnish Racing Championship -sarjan toinen osakilpailu ajettiin loppuun sunnuntaina Virtasalmen Motoparkissa. Legendsien kolmannen lähdön lisäksi sunnuntaina ajettiin myös Circuit Racing SM -sarjan luokkien toisen lähdöt.

Legendsien avauslähtö ratkesi sadasosilla

Lauantai avattiin miltein maalikameraa vaatineella maaliintulolla, kun Kurikan Tuomas Plosila vei lähdön nimiinsä 0,048 sekunnin marginaalilla  Marko Kilpiään. Hyvinkään Henri Tuomaala ajoi lähdön kolmanneksi.

-Voitto ei todellakaan tullut helpolla, mutta tyytyväinen saa olla, kun maalissa oli ekana. Alastaron avaus ei mennyt ihan kuten suunniteltiin, joten tämä oli hyvä motivaation nostatus sen jälkeen, Plosila kertoi. 

Kilpiä ei kuitenkaan jäänyt harmittelemaan täpärää kakkossijaansa, vaan lappeenrantalaiskuljettaja nappasi voiton päivän toisesta lähdöstä. Viime kauden mestari Henri Tuomaala ajoi toiseksi, ja tutun podium-kattauksen täydensi Plosila kolmannella sijallaan.

-Ekalla kierroksella jouduin vähän vahingossa kärkeen, ja sen jälkeen yritin sinnitellä. Odotin, että loppujoukko alkaa tunkemaan ohi, mutta aika rauhassa sain ajella. Muutamalla viimeisellä kierroksella oli vähän vääntöä, mutta sain pidettyä johtopaikan, Kilpiä kertasi toisen lähdön tapahtumia.

Merisalo kauden avausvoittoon sunnuntaina

Sunnuntaina ajettiin vielä Legendsien viikonlopun kolmas lähtö, jonka voittajaksi kruunattiin Kalle Merisalo Pukkilasta. Plosila ajoi toiseksi ja Tuomaala kolmanneksi.

-Kilpailu oli tiukkaa, ja tuuri oli hyvä, Merisalo kommentoi lyhyesti napattuaan kauden avausvoittonsa.

Tuuli hallitsi Superbikeja – tuplavoittajat sivuvaunuissa ja Supersport 300:ssa

Kaksipyöräisten SM-luokissa Superbikessa muut saivat katsella Supersport-luokan MM-sarjassa kilpailevan Niki Tuulin vihreän Kawasakin takavaloja. Tuulen vauhdista kertoi myös se, että Tuuli kellotti uuden kierrosennätyksen kaksipyöräisillä muotoon 1:23,983. Superstock 600 -luokan voitot ratkottiin Lenni Klemetin ja Niko Lehtirannan välillä Klemetin viedessä pidemmän tikun molemmissa lähdöissä.

Fin Supersport 300 -luokassa Antti Laine keräsi kovimman SM-pistesaaliin Virtasalmelta miehen voittaessa molemmat luokan lähdöt. Sivuvaunuissa mentiin lauantain tapaan Eero Pärmin ja Lauri Lipstokin komennossa.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close