Plosila ja Kilpiä kauden avausvoittoihin Motoparkissa

Finnish Racing Championship -sarja jatkui lauantaina Virtasalmen Motoparkissa. Yhdessä Circuit Racing SM -sarjan moottoripyörien kanssa järjestetyssä osakilpailussa mukana olivat Legends -luokan autot. Lauantaina ajettiin kaksi Legendsien lähtöä.

Avauslähdössä paalulta lähti viime vuoden Legends MM-hopeamitalisti Arto Ojaranta. Kuitenkin ongelmat jarrujen kanssa pudottivat Ojarannan kauas kärjestä kirkkonummelaisen ajaessa lopulta kolmanneksitoista.

-Radalla saattoi olla öljyä, ja jarruttaessa meni pitkäksi ja letka autoja pääsi ohitse. Seuraavassa mutkassa auto pysähtyi taas normaalisti, mutta seuraavassa ei pysähtynyt enää. Siinä sitten osuin kilpakumppaniin ja tipuin monta sijaa, Ojaranta harmitteli.

Lähdön voittoon nousi Kurikan Tuomas Plosila voittaen Marko Kilpiän vain 0,048 sekunnin erolla. Viime kauden mestari, Hyvinkään Henri Tuomaala täydensi avauslähdön podiumin.

-Voitto ei todellakaan tullut helpolla, mutta tyytyväinen saa olla, kun maalissa oli ekana. Alastaron avaus ei mennyt ihan kuten suunniteltiin, joten tämä oli hyvä motivaation nostatus sen jälkeen, Plosila kertoi.  

Avauslähtö meni tiukoille, mutta Tuomas Plosila oli nopeampi. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Toiseen lähtöön lähdettiin jälleen Ojarannan komennossa Tuomaalan noustessa lähtöruudukossa rinnalle. Parhaan lähdön kuitenkin sai Kilpiä, joka nousi avauskierroksella kärkeen. Lappeenrantalainen piti johtopaikan loppuun asti voittaen lähdön ja jättäen Henri Tuomaalan toiseksi ja viime kauden SM-hopeamitalistin Plosilan kolmanneksi.

-Ekalla kierroksella jouduin vähän vahingossa kärkeen, ja sen jälkeen yritin sinnitellä. Odotin, että loppujoukko alkaa tunkemaan ohi, mutta aika rauhassa sain ajella. Muutamalla viimeisellä kierroksella oli vähän vääntöä, mutta sain pidettyä johtopaikan, Kilpiä kertasi toisen lähdön tapahtumia.

Marko Kilpiä voitti toisen lähdön. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Viikonloppuna ajettiin myös kaksipyöräisten SM-pisteistä Circuit Racing SM-sarjassa. Superbikeissa kovinta vauhtia piti Supersport-luokan MM-sarjassa kilpaileva Niki Tuuli ennen Magnus Collinia. Superstock 600 -luokan voiton nappasi Lenni Klemetti jättäen Niko Lehtirannan vajaan 0,7 sekunnin turvin taakseen.

Fin Supersport 300 -luokan kovinta vauhtia piti Antti Laine Kawasakillaan. Sivuvaunuissa voittava kombo oli Eero Pärm ja Lauri Lipstok.

FRC Motoparkin tulokset:

Legends – Kilpailu 1:

1. Tuomas Plosila                                                     9 kierrosta

2. Marko Kilpiä                                                                                       +0,048

3. Henri Tuomaala                                                   +0,301

4. Kalle Merisalo                                                      +2,385

5. Nico Tikkinen                                                                                     +2,465

Legends – Kilpailu 2:

1. Marko Kilpiä                                                                                       9 kierrosta

2. Henri Tuomaala                                                   +0,174

3. Tuomas Plosila                                                     +0,811

4. Onni Peltonen                                                      +1,410

5. Toni Lähteenmäki                                               +1,477

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close