FRC-kausi jatkuu Motoparkissa – Mukana 37 Legendsiä

  • FRC-kausi jatkuu Legendseillä Motoparkissa
  • Lähöviivalla nähdään yhteensä 37 autoa
  • FRC on Circuit Racing SM -sarjan vieraana. Moottoripyöriä on mukana yhteensä 71.

Finnish Racing Championship -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa 17.-18. kesäkuuta. Circuit Racing SM -sarjan vieraina kilpailevat FRC-luokista aina tasaväkiset ja suuria kilpailijamääriä houkuttelevat Legendsit. Legendsejä onkin viivalla yhteenä 37 autoa.

Alastaron avausosakilpailun avauslähdössä toiseksi ajanut hallitseva mestari Hyvinkään Henri Tuomaala, joka oli kovassa vauhdissa edellisviikonloppuna Bikerniekissä Porschen ohjaimissa ollen kolmas viikonlopun avauslähdössä. Toinen kovaa vauhtia edellisviikonloppuna pitänyt kuljettaja on V8 Thunder -luokan moninkertainen mestari Toni Lähteenmäki, joka ajoi kuudenneksi uransa toisessa rallicross-startissa Oulussa. Mukana ovat myös avausosakilpailussa kahdesti podiumille yltänyt pukkilalainen Kalle Merikoski sekä kolmanneksi toisessa lähdössä kaasutellut Marko Kilpiä Lappeenrannasta. 37 kuljettajaan mahtuu myös muita voitonnälkäisiä, kuten viime kauden hopeamitalisti Tuomas Plosila Kurikasta sekä viime kauden Semi-Pro -luokan voittaja kirkkonummelalainen Arto Ojaranta.

Legendsit olivat vauhdissa isoissa määrin Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Legends ilmoittautuneet

Osakilpailu ajetaan Circuit Racing SM -sarjan osakilpailun yhteydessä. Luokkina nähdään koko kaksipyöräisten kattaus. Mukana ovat Superbike SM / Superstock 600 SM, Open 1000 / Open 600, Supersport 300 SM / Retro SBK / Jokamiesluokka sekä junioriluokat MiniGP / Ohvale / Moto5 sekä sivuvaunujen SM-sarja. Mukana Superbike-luokassa ovat muun muassa toiseksi avausosakilpailun jälkimmäisessä lähdössä ajanut Magnus Collin sekä viime kauden hopeamitalisti Peter Paloranta. Kansainvälistä väriä kaksipyöräisten puolelle tuo Supersport-luokan MM-sarjassa kilpaileva Niki Tuuli, joka kilpailee HRT Racingin Kawasakilla.

Niko Lehtiranta johtamassa Superbike- ja Superstock 600 -lähtöä Alastarolla. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Sivuvaunuissa titteliään puolustamaan lähtevät luokan hallitseva mestaripari Joni ja Tero Manninen. Supersport 300 -luokan mestaruuden viime vuonna napannut Arttu Matikainen on siirtynyt haastamaan Superstock 600 -luokan tittelistä jättäen viime vuoden hopea- ja pronssimitalistit Antti Laineen sekä Tony Collinin kilpailemaan muiden luokan kilpailijoiden lisäksi tämän vuoden mestaruudesta. Superstock 600 -luokassa on luvassa kovaa kilpailua Alastaron osakilpailun molemmat lähdöt voittaneen luokan hallitsevan mestarin Niko Lehtirannan sekä toisen lähdön voitosta haastaneen Rasmus Nurmen hakiessa kovinta pistesaalia Virtasalmelta, unohtamatta viime vuoden SM-hopeamitalisti Lenni Klemettiä.

Ilmoittautuneet moottoripyörät

FRC -sarjan toinen osakilpailu ajetaan Motoparkin 3 516 metrin pituisella radalla Virtasalmella. Seitsemäntoista mutkaa sisältävä rata on 11 metriä pitkä rata sisältää paljon korkeuseroja.

Motoparkin aikataulu

Kilpailua voi seurata Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livestriimin kautta sekä tulospalvelu Racemonitorin kautta.

SM-pisteet Legends

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close