Milla Mäkelällä erikoinen episodi Botniaringillä – “auto ei ehtinyt edes pysähtyä”

V8 Thunder -luokan viime vuoden hopeamitalisti Milla Mäkelä aloitti Rata SM -kautensa viime lauantaina Jurvan Botniaringillä. Rantsilalaiskuljettaja aloitti kauden vahvasti podium-sijalla ollen kolmas taisteltuaan koko lähdön ajan EuroNascar-kuljettaja Jonne Rautjärven kanssa toisesta tilasta. Toisessa lähdössä Mäkelä oli niin ikään vauhdissa, kunnes muutama kierros ennen maalia Mäkelän Mercedes-Benz C63 AMG -auto sammui mutkassa varoittamatta kesken ajon.

-Hyvässä vauhdissa olin, mutta kanttarin yli mentäessä auto sammui yllättäen, Mäkelä kertasi.

Syynä oli palanut sulake, joka oli kanttarin ylityksessä mennyt sammuttaen moottorin kesken ajon. Ajoneuvoinsinöörin koulutukseensa nojaten Mäkelä kuitenkin lähestyi ongelmaa johdonmukaisesti ensin diagnosoiden ongelman. Tiimi oli kuitenkin valmistautunut hyvin; auton kojelautaan oli kiinnitetty varasulake. Rullaavaa autoaan ohjastaessa neuvokas Mäkelä vaihtoi sulakkeen kesken ajon.

-Sulake tosiaan meni, mutta sain sen vaihdettua ajon aikana. Auto ei ehtinyt edes pysähtyä. Osoittaa, että tiimi on tehnyt kotiläksyt, kun oltiin tähänkin varauduttu. Kolmeen kauteen ei ole tullut yhtään keskeytystä, ja saimme sen vältettyä tälläkin kertaan, Mäkelä naurahti.

Maalissa lopulta lähdön kymmenenneksi sijoittunut Mäkelä ei jäänyt harmittelemaan sulake-episodia, vaan suuntaa katseet jo seuraavaan osakilpailuun. Myös tiimin toisen kuljettajan ja Mäkelän veljen Miikka Mäkelän neljäs sija antoi aihetta hymyyn.

Tästä kaikki alkoi: Mäkelän V8 Thunder-auton ohjaamon sulakeboksi.

-Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan positiivinen, ja Miikka ajoi hienosti lähdössä neljänneksi. Kemora onkin meille kotikilpailu, joten koitetaan siellä pistää oikein kunnolla kampoihin, Mäkelä päättää.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close