Skaffari tekemässä loikan FRC:n huippusarjaan kaudelle 2023

FRC:n kuninkuusluokka TCR Finland saa lähtöviivalleen lupaavan nuoren suomalaisen autourheilijan, kun 20-vuotias Aapo Skaffari kilpailee tulevalla kaudella TCR-osakilpailuissa. Skaffari on tuttu nimi edellisiltä kausilta V1600-luokasta, jossa hän on kilpaillut Kilpi Racingin Toyota Auriksilla. Harppaus TCR-autoihin ensi kaudelle on merkittävä monella tapaa.

-Onhan TCR iso hyppäys ylöspäin. Autojen kulkupuoli on ihan eri tasoa, ja ajettavuus takuuvarmasti enemmän kilpa-automainen kuin ”tonnikuussatanen”. Kahden kauden jälkeen on hyvä lähteä hakemaan uusia haasteita, Skaffari kertoo.

Aapo Skaffari toimistossaan. Kuva: Aapo Skaffari.

Skaffarin kilpailunumero tulevalle kaudelle on 77. Automerkki ja -malli, jonka kyljessä numero tulee komeilemaan, ovat vielä avoinna.

-Ollaan kartoitettu vaihtoehtoja ensi kautta varten, mutta merkki ja malli ovat vielä avoimet. Tavoitteena on ajaa ja ajattaa autoa mahdollisimman paljon, Skaffari avaa.

Arttu Kilpi Racingin autoja. Etualalla Aapo Skaffarin Toyota Yaris numero 77. Kuva: Kilpi Racing

Ensi kaudelle Skaffari toivoo tiukkaa kilvanajoa, johon nuori kuljettaja on tottunut Vakio 1600 -autojen puolella. Myös TCR-autojen suorituskyky kiehtoo nuorta kuljettajaa.

-Veikkaan, että TCR:n vauhti vie mukanaan, kun autoa pääsee ajamaan. Olisi hienoa, että saataisiin paljon autoja viivalle ja päästäisiin ajamaan kunnolla kilpaa. Toivottavasti saadaan yleisöä katsomaan näyttäviä autoja. Ainahan se on kivempaa ajaa isommalle yleisölle, Skaffari päättää.

Aapo Skaffarin Toyota Auris V1600-luokan lähdössä. Kuva: Petro Piilo / AKK.

TCR Finland -vuosinumerovarausportaaliin pääsee tämän linkin kautta.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close