Virolaistiimi ALM Honda Racing kiinnostunut tuomaan kaksi TCR-autoa vuokralle kaudelle 2023

Italian TCR-sarjassa viime vuonna toiseksi sijoittunut virolaistiimi ALM honda Racing on kiinnostunut TCR Finlandista. ALM:n tarkoituksena on tuoda kaksi autoa vuokralle FRC:n avauskaudelle. Läheisesti Hondan TCR-autot rakentavan JAS Motorsportin kanssa toimiva ALM Racing on kansainvälisesti tunnettu ja kilpailukykyinen tiimi.

TCR Finland on saamassa vahvistusta etelänaapuristamme, kun virolainen ALM Honda Racing on osoittanut kiinnostuksensa FRC:tä kohtaan. Kaudella 2022 Italian TCR-sarjassa kilpaillut ALM Honda Racing kilpailee JAS Motorsportin rakentamilla Honda Civic Type R TCR -autoilla. ALM Motorsportin tiimipäällikkö, myös Suomessa formulaluokissa aikanaan kilpaillut Martin Laur näkee Suomen mahdollisuutena menestyksekkäälle tiimilleen.

-TCR on yksi kaikkien aikojen suosituimmista vakioautosarjoista. Autoilla ajetaan kilpaa ympäri maailmaa, ja autokanta on laaja. Näen paljon potentiaalia Suomen omassa sarjassa. Kymmenen auton saaminen lähtöviivalle avausvuonna olisi jo kova saavutus, ja näkisin suosion lähtevän siitä nousuun. Meille tämä on mahdollisuus ajattaa autoja lähellä kotipaikkaamme, Laur kertoo.

Kilpa-autoja radalla.
ALM Honda Racingin Civic Type R TCR:t tositoimissa Imolassa. Kuvassa ALM:n kuljettajat Ruben Volt (27) sekä Antti Rammo (39). Kuva: ACI Sport / TCR Italy.

Italian sarjasta ALM Honda Racingillä on vahvat näytöt. Hopeamitali tiimien sarjapisteissä sekä tiimin kuljettajan Ruben Voltin mestaruus alle 25-vuotiaiden kategoriassa sekä yleisen sarjan neljäs tila kertovat tiimin suorituskyvystä sekä filosofiasta nuorten kuljettajien kanssa.

-Pyrimme luomaan sopivan paketin jokaiselle kuljettajalle ja kehittämään heitä TCR-autojen kanssa, oli kyseessä sitten herrasmieskuljettaja tai nuori lupaus. Nuorille kuljettajille pystymme tarjoamaan lisäksi mahdollisuuksia uran edistämiseen ALM:n kanssa.

Kilpa-autot radalla.
ALM Honda Racingin Mattias Vahtel Misanossa. Kuva: ACI Sport / TCR Italy.

ALM Honda Racing on lähellä Hondan TCR-autot jo pitkään rakentanutta JAS Motorsportia. JAS Motorsportilla on myös kokemusta Hondan sekä Acura NSX GT3-autoista. Läheinen suhde JAS:iin tuo paljon tärkeää osaamista myös ALM:lle.

-Tottakai meillä on omat, äärimmäisen ammattitaitoiset insinöörimme, mutta JAS:ilta saamamme tekninen tietotaito sekä insinööriosaaminen täydentävät laajaa tietopakettiamme. Tiimissämme ajaa myös kaksi JAS:in kehitysohjelmassa olevaa kuljettajaa, joten yhteytemme JAS Motorsportiin ja sitä kautta Hondaan on vahva, Laur päättää.

ALM Honda Racingillä on vuokrattavissa kaksi autoa tulevalle kaudelle. Lisätietoja antaa ALM Honda Racingin tiimipäällikkö Martin Laur sähköpostitse martin@alm.ee.

TCR Finland-luokan Vuosinumerovaraus on avoinna täällä.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close