Ensimmäistä kertaa ajettava TCR Finland -sarja heti mukaan kansainväliseen kilpailutoimintaan

Kaudella 2023 Suomessa ajetaan ensimmäistä kertaa kansainvälisen TCR-luokan rata-autojen oma mestaruussarja TCR Finland. TCR Finlandin osakilpailut ajetaan osana uutta Finnish Racing Championship (FRC) -sarjaa. TCR-luokan autojen kansainvälisen promoottorin WSC Groupin kanssa yhteistyössä toteutettu sarja on myös mukana juuri lanseeratussa kansainvälisessä World Ranking-pisteytysjärjestelmässä. TCR Finland -sarjassa kilpailevat kuljettajat keräävät pisteitä paitsi SM-tasolla, niin myös kansainvälisessä TCR-maailmanrankingissa muiden TCR-luokan autoilla ajettavien sarjojen kuljettajia vastaan.

TCR-luokan kansainvälisen promoottorin WSC Groupin lanseeraamassa World Rankingissa kuljettajien tulokset pisteytetään kahden muuttujan mukaan; sarjan, jossa kuljettaja kilpailee, sekä osanottajamäärän. Sarjojen painotukset jaetaan viiteen kategoriaan: kansainvälinen, alueellinen, kansallinen, kestävyyskilpailut ja muut sprinttikilpailut. Toinen muuttuja tarkastelee osanottajamäärää, jolloin autojen määrä on sidonnainen ansaittuihin pisteisiin. Korkeampia pisteitä on jaossa yhdeksästä TCR World Tour -kilpailusta, jotka ajetaan maailman parhailla kilparadoilla yhdessä suurimpien TCR-sarjojen kanssa. TCR World Touriin kuuluvat osakilpailut julkaistaan myöhemmin. Suomalaiskuljettajista Antti Buri on kansainvälisellä World Raking -listalla sijalla 29.

TCR World Tourilla menestyneet sekä World Rankingissä parhaiten sijoittuneet kuljettajat kutsutaan maailmanfinaaliin, joka järjestetään vuosittain. Play-off -tyylisessä neljän päivän tapahtumassa maailmalla menestyneet TCR-luokkien kuljettajat ottavat mittaa toisistaan. Jaossa ovat kuljettajien, tiimien sekä valmistajien TCR World Ranking Final -mestaruudet. Finaaliin kutsutaan yhteensä 60 kuljettajaa.

“Koska TCR-autoilla ajetaan maailmanlaajuisesti useita mestaruussarjoja, pystyimme lanseeraamaan TCR World Rankingin niille monille kuljettajille, jotka näitä sarjoja ajavat. Inspiraatiota on otettu muista urheilulajeista, mutta moottoriurheilussa tällaista rakennetta ei ole ennen käytetty,”, kertoo WSC Groupin toimitusjohtaja Marcello Lotti. “Yli 1 100 TCR-sääntöihin rakennetulla autolla TCR on yksi onnistuneimmista moottoriurheilukonsepteista koskaan. TCR-autojen skaala sekä kilpailutaso on merkittävä – joten innovoimme TCR World Rankingin tapana tuoda julki TCR-autoilla kilpailevien taitoja. “

Kaudella 2023 ensimmäistä kertaa ajettava TCR Finland mahdollistaa maailmanranking-pisteiden keräämisen myös kotimaan radoilla. Maailmanranking-pisteiden kerääminen toimii päämäärätietoisena tapana kehittää nuorten kuljettajien uraa rata-autoilun parissa sekä kansainvälisenä mittarina muita TCR-sarjoja ja niiden kuljettajia kohtaan. Kansainvälisen pisteytyksen avulla myös ulkomaiset kilpailut lasketaan samaan ranking-pistetaulukkoon. Mitä enemmän TCR-luokan autoja on lähtöviivalla, sitä enemmän ranking-pisteitä kilpailusta saa.

Mikä on TCR?

Vakioautoluokka TCR on moderni, kilpailukykyinen ja kustannustehokas rata-autoluokka, jotka pohjautuvat sedan ja hatchback -mallisiin autoihin. Autot ovat kilpailukykyisiä keskenään ja tarjoavat aidon kilpa-auton ajokokemuksen sekä korkean suorituskyvyn. TCR-luokan autoilla voi kilpailla paitsi kansallisesti, myös globaalisti aina maailmanmestaruussarja WTCR:ään asti.

Alkuperäiset tiedotteet (Englanniksi):

https://tcr-worldranking.com/news/item/wsc-launches-the-tcr-world-ranking

https://tcr-worldranking.com/news/item/wsc-unveils-innovative-platform-for-touring-car-racing

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close