FRC:n testipäivät olivat valtava menestys

Rata-autoilun uusi kuninkuussarja Finnish Racing Championship esiteltiin upein menoin Alastaron moottoriradalla syyskuun lopussa.

Syksyinen keli ei välttämättä osoittanut tapahtuman aikana parhaimpia puoliaan, mutta monikymmenpäinen kilpakuski- ja mediajoukko löysi hienosti paikalle Alastarolle ja sai tunnelman lämpiämään.

Testipäivät alkoivat lehdistötilaisuudella, jonne saapui paikalle moni Suomen kärkimedia. Paikalla olivat muun muassa Ilta-Sanomat, Kauppalehti, Turun Sanomat, Keskisuomalainen, Länsi-Suomi sekä Tekniikka- ja Talous -lehti.

Toimittajat nauttivat Jyrki Järvilehdon kyydistä

Jyrki Järvilehdon kyytiin lähdössä Ilta-Sanomien toimittaja Anna-Maija Naakka. Kuva: Petro Piilo/AKK.

Paikalle saapuneille toimittajille oli järjestetty ainutlaatuinen tilaisuus päästä Cupra-merkkisen TCR-auton kyytiin. Uniikkia tilannetta alleviivasi myös se, että auton puikoissa oli entinen F1-kuljettaja Jyrki Järvilehto.

Ilta-Sanomien artikkelissa FRC-sarjan ja upouuden TCR Finland -luokan promoottori Mika Heinonen kertoo yllättyneensä positiivisesti, kuinka rata-autoilun uusi konsepti on herättänyt laaja mielenkiintoa.

– Olen positiivisesti yllättynyt, miten puhelin on soinut siitä asti, kun asia julkistettiin.

Lue lisää: Ilta-Sanomat

Myös Kauppalehden toimitus oli vaikuttunut TCR-autosta ja Järvilehdon kyydistä.

– Seuraa nopea jarrutus, taitto mutkaan ja leikkauspisteen kautta suoralle, kaasu auki ja kohti pääkatsomoa. Ennen sisäsuoraa oleva vasen mutka tuntuu myös lähestyvän hurjaa vauhtia. Pieni jarrutus, taitto vasempaan ja kaasu taas auki ja isompaa vaihdetta sisään, kuvailee toimittaja Marko Laitala.

Lue lisää: Kauppalehti

Kauppalehden Marko Laitala Järvilehdon kyydissä. Kuva: Petro Piilo/AKK.

Kuljettajat ylistivät TCR-autoa

TCR-auton testaajia oli torstaina ja perjantaina melkoinen jono Alastarolla.

Testaamassa kävi muun muassa BMW Xtreme Race -luokan tuore SM-hopeamitalisti Santtu Rantanen.

Markus Randalen testaamassa TCR-autoa.

– Kyllähän tämä TCR enemmän kilpa-autolta vaikuttaa Bemariin verrattuna. Hieman tietysti haasteellinen keli sattui kohdalle, mutta kyllä tuossa saa hienon fiiliksen päälle. Tämä oli myös oikein hieno 50-vuotissynttärilahja.

Grumblon perustajana tunnettu Markus Martelius hyppäsi niin ikään itse ratin taakse kokeilemaan miten TCR-Audilla taittui Alastaron mutkat.

Markus Martelius valmistautumassa TCR-testiin. Kuva: Petro Piilo/AKK.

– Tämä oli oikein hieno kokemus. Tämä oli tehokkain etuvetoauto millä olen ajanut. Takavetoautoista on enemmän kokemusta, mutta kyllähän sitä aina innostuu, kun pääsee hyvällä autolla ajamaan.

– Tämä on hieno tuote ja varsinkin kuivalla kelillä tulee varmasti hyvät kilpailut. Jos yhtään kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa TCR-autoa ja voin kyllä suositella tätä monestakin taustasta tuleville kuskeille. Kannattaa myös muistaa, että näillä autoilla voi lähteä suoraan muiden maiden kansallisiin tai ihan maailman tasolla kansainvälisiinkin kisoihin.

Katso lisää: Markus Marteliuksen VLOG: Ajoin 140.000€ Kilpa-Autoa

TCR-autojen hankkinat käyvät kuumana

Alastarolla kävi selväksi, että varsin moni harkitsee tai on jo tehnyt päätöksen TCR-auton hankkimisesta. Syksyn ja ensi kevään aikana odotetaankin useampaa uutista uusista autoista ja kuljettajista. Pysy kuulolla!


Rata SM -sarjasta tulossa lisätietoja lähiaikoina

Rata SM -sarjan kauden 2023 kalenteri on suunnitteilla ja se julkaistaan, kun rata-autoilun lajiryhmä on sen hyväksynyt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close