Aurikset ja Siekkinen vauhdissa Estonian GP:n avauspäivänä

Suomen ratasarjat Finnish Racing Championship sekä Rata SM jatkoivat kilpailukausiaan Viron Pärnussa. Porsche Ringin ensimmäinen kilpailupäivä käsitti vapaat harjoitukset, aika-ajot sekä kolme kilpailulähtöä.

V1600-luokassa Seinäjoella hallinneet Minit syrjäytettiin aika-ajoissa Toyota Auris -kaksikon toimesta. Miio Nurminen nappasi podiumin Aapo Skaffarin ollessa toiseksi nopein. Simo Rauhala ajoi kolmanneksi nopeimman ajan Alavetelin Martina Backfältin täydentäessä toisen rivin. Avauslähdössä Nurminen hallitsi lähtöä pitäen Auris-kumppaninsa Skaffarin takanaan Rauhalan ajaessa kolmanneksi.

Legendseissä paalupaikan nappasi Kalle Merisalo rinnallaan pistekärki Henri Tuomaala. Toiseen riviin itsensä ajoivat Masters-luokan johtopaikkaa hallussaan pitävä Marko Kilpiä sekä kauden avausvoittonsa Vauhtiajoissa napannut Arto Ojaranta.

V8 Thunder -luokassa nopein oli totuttuun tapaan Emil Westman. Kokkolalaisen rinnalta lähtee Jonne Rautjärvi ennen aika-ajoissa onnistunutta Milla Mäkelää ja MTEC Masters Trophyn pistejohtajaa Petri Ortjua.

BMW Xtreme Racessa avauslähtöön paalulta lähtee pistejohtaja Juho Siekkinen. Seinäjokelaisen rinnalta eturivistä ensimmäiseen lähtöön starttaa Riku Salmenautio ennen Kari Haavistoa. Toisessa aika-ajosessiossa Haavisto oli nopein tasa-ajalla Siekkisen kanssa. Lauantai-iltana ajetun ensimmäisen lähdön kuittasi nimiinsä Siekkinen Kari Haaviston hiillostaessa koko lähdön ajan. Kolmen kärjen täydensi Antti Sormunen.

Formula Openin kauden avauslähtöön paalulta lähtee Jussi Kuivakangas ennen Matti Hautamäkeä jättäen Nestori Virtalan kolmanteen lähtöruutuun ennen Formula Historic -luokan autoja, joista nopein oli Raitis Murnieks.

HRX Estonian Grand Prix jatkuu lauantaina 12.8.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close