FRC:n V1600-luokan ja Rata SM -sarjan kaudet jatkuvat Kemorassa 

SM-ratasarjojen kaudet jatkuvat Vetelissä Kemoran radalla tulevana viikonloppuna. Lauantaina 7.7. Keski-Pohjanmaalla sijaitsevalla Vetelin radalla ajavat FRC-sarjasta tuttu V1600-luokka sekä Rata SM -sarjan luokat V8 Thunder, BMW Xtreme Race sekä The Gran Turismo. Luokkien kauden toiseen osakilpailuun osallistuu yhteensä 57 autokuntaa. Median akkreditointi Kemoran osakilpailuun on myös avoinna.  

Pistejohdossa V1600-luokan kauden toiseen osakilpailuun lähtee Simo Rauhala. Tamperelaisen kanssa avausosakilpailussa lähtövoittajaksi kruunattu Oscar Dahlbacka on myös varmasti voittotaistelussa mukana Minillään. Luokan nopeinta vauhtia avausosakilpailuissa pitivät Minien lisäksi Toyota Aurikset. Japanilaismerkin autojen ratin takaa SM Top 5:sta löytyvät niin ikään tamperelainen Aapo Skaffari sekä Espoon Miio Nurminen. Viiden pistekärkeen mahtuu vielä Niko Kalliokoski Kiallaan. Mukana on myös 15-vuotias FIA Rising Star –noteerattu lohjalaislupaus Meri Levula Honda Civicillään.  

V1600-luokan avausosakilpailun kamppailupari Dahlbacka – Rauhala. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

V8 Thundereissa ennakkosuosikkina lähtee avausosakilpailusta tuplavoiton luokassa napannut Emil Westman. Kampoihin kokkolalaiselle tulevat pistämään muun muassa jyväskyläläinen Jonne Rautjärvi sekä kotiradallaan kilpaileva Ranstilaa edustava Milla Mäkelä. Myöskään MTEC Masters Trophyn molemmista lähdöistä kopannutta Tampereen Petri Ortjua sekä SM-kolmosta Miko Kiminkiä ei voida laskea voittotaistelusta pois.  

BMW Xtreme Racessa Botniaringillä kaksi lähtövoittoa napannut SM-pistekärki Juho Siekkinen seinäjoelta sekä kauden toisen lähdön nimiinsä kuitannut Kari Haavisto Kristiinankaupungista ovat ennakkosuosikkeja luokassa. Myös SM-pistekolmonen Antti Sormunen on lähtöviivalla Bemarinsa kanssa.

Juho Siekkinen johtaa BMW Xtreme Racen sarjapisteitä. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

The Gran Turismo –luokassa luokan 2 ennakkosuosikkeina ovat Westman sekä Jarkko Tähtinen. TGT2 -luokassa nähdään laaja Honda-edustus, kun Team Racing Flag tuo kaksi Honda Civiciä viivalle. Tiimillä on vahva edustus niin ikään V1600-luokassa Martina Backfältin ja Dahlbackan ajaessa tiimin Mini Oneilla. Luokan 3 sekä sarjan pistejohtaja Jussi Hyvönen on vahva voittajasuosikki luokassa Citroen Xsara VTS:llään.

TGT-lähtöjen voitosta kamppailivat Emil Westman Porschellaan sekä Jarkko Tähtinen Ford Mustangillaan. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

Osallistujalista 

Kemoran rata sijaitsee Vetelin kunnassa osoitteessa Kemorantie 161, 69750 Sillanpää. Vuonna 1983 avattu rata on 2,723 kilometriä pitkä ja sisältää 9 kaarretta. 

Kilpailun aikataulu

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close