Ensimmäinen kilpanumerovaraus uudessa TCR Finland -luokassa 

Suomalaisen rata-autoilun uudessa kuninkuusluokassa TCR Finlandissa on tehty ensimmäinen kilpanumerovaraus. Mika Mäkinen/MikaRacing ajavat tulevalla kaudella VW Golf GTI TCR:llä kilpanumerolla 16. Kausinumerovaraus kilpailijoille on nyt avattu.

TCR Finlandissa on tehty ensimmäinen kilpanumerovaraus. Sarjan avauskaudella kilpanumeroa 16 Volkswagen Golf GTI TCR:nsä kyljessä kantaa Mika Mäkinen ja tiiminsä MikaRacing. V8 Thunder -luokasta harppauksen TCR-sarjaan tehnyt Mäkinen odottaa debyyttikautta innolla.  

-Odotan hyviä ja tiukkoja kilpailuita. Ensimmäisen kauden haasteena on totutella etuvetoon ja moderniin sekventaalivaihteistoon. Ollaan totuttu Thundereissa takavetoon ja vanhaan H-kaavioon, ja nyt hypätään täysiveriseen, tehdasrakenteiseen kilpa-autoon. Odotamme TCR-auton olevan myös huolloiltaan helpompi, Mäkinen kertoo.  

Baltiassa rataa paikallisen TCR-sarjan kanssa jakanut Mäkinen on vakuuttunut uuden suomalaisen rata-autoilun kuninkuusluokan kaluston suorituskyvystä. 

-Olen ajanut Baltiassa TCR:iä vastaan, ja suorituskyky on samalla tasolla ja ajoittain ovat menneet kovempaakin. Täysin riittävän ripeitä autoja meille.  

Mika Mäkinen kantaa Golf GTI TCR:sä kyljessä tuttua numeroa 16. Kuva: MikaRacing.

Mäkinen oli ajoissa hereillä kilpanumeron varaamisen suhteen, ja vahvisti kilpanumerokseen numeron 16. Mutta miksi juuri se? 

-Olen ajanut Thundereita aina numerolla 16. Se on aina ollut lempinumeroni, ja pysynyt luokasta toiseen. Lisäksi olen syntynyt 16. päivä, joten valinta oli luonnollinen. Auton visuaalinen ilme on vielä avoinna, etsimme paraikaa pääyhteistyökumppania, jonka mukaiseksi teipata Golf. Samaan hengenvetoon kiitokset meidän vanhoille yhteistyökumppaneille seuraamisesta seuraavaan luokkaan, Mäkinen valottaa.  

Valmistelut ensi vuonna debytoivaa TCR Finland -sarjaa varten ovat täydessä käynnissä. Ensi kaudelta Mäkinen odottaa muun muassa Baltiasta sekä muualta Euroopasta TCR:lle tuttua tiukkaa kilvanajoa.  

-Odotan innolla, että saadaan kunnolla autoja viivalle, vietyä luokkaa eteenpäin sekä tietysti makeita kilpailuita.  

Mika Mäkisen tulevan kauden ajokkina toimii VW Golf GTI TCR. Teippaukset ovat vielä kesken, eli auton visuaalinen ilme tulee muuttumaan ennen alkavaa kautta. Kuva: MikaRacing.

Kausinumerovaraus on avattu AKK:n verkkosivuilla. Lisätiedot löytyvät täältä.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close