Lähteenmäelle ja Rauhalalle täydet pistepotit Vauhtiajoissa

Jos V8 Thunder oli jälleen Toni Lähteenmäen hallintaa, täyden pistepotin nappasi myös Simo Rauhala V1600-luokassa. Grönthalin isä-poika -kaksikko sen sijaan yllätti BMW Xtreme Race -luokassa.

Rata SM:n paluu Vauhtiajojen katuradalle päättyneenä viikonloppuna tarjosi viihdettä yllin kyllin sekä lauantaina että sunnuntaina. Ennakkosuosikit juhlivat V8 Thunderissa sekä V1600 -luokassa ja Bemarien osalta nähtiin vaihtelua palkintopallisijoilla.

Viikonlopun kisatapahtuman järjesti Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ry.

V1600: Simo Rauhala ajoi täyteen pistepottiin

V1600-luokassa kirkkaimman mitalin vei kaikissa lähdöissä sarjajohtaja Simo Rauhala. Luokka ajoi lauantaina vain kerran – lähtö päättyi viiteen kierrokseen kamalassa vesisateessa. Sunnuntaina luokka pääsi kunnon vauhtiin, kun V1600-autot nähtiin radalla kahdesti.

– Näytti hattutemppu tulevan, vaikka ensimmäisestä kilpailusta ei voi kunniaa ottaakaan. Kuivalla meni hyvin ja sadekin istui tälläkin kertaa omaan hanskaan, Rauhala kommentoi.

– Paljon on vielä ajamatta ja kausi on vielä puolivälissä – ja motorsportissa voi tapahtua mitä vaan, joten kaikki on otettava. Jatketaan seuraavassa Alastarolla syyskuussa.

Toinen luokassa viikonloppuna erinomaisesti onnistunut kuljettaja oli Oskar Dahlbacka, joka nappasi Rauhalan perässä hopeasuoran kaikista viikonlopun kilpailulähdöistä. Hyvän viikonlopun kurvaili myös Niko Kalliokoski.

– Just ja just selvittiin hengissä ja yksi betoniaita meinasi kaatua peilin osuttua siihen ensimmäisessä kurvissa, Oskar Dahlbacka veisteli iloisena kolmannen kilpailun jälkeen pilke silmäkulmassa ja totesi, että meinasi olla liukasta.

Kisa 2:

 1. #48 Rauhala Simo
 2. #4 Dahlbacka Oskar
 3. #55 Backfält Martina

Kisa 3:

 1. #48 Rauhala Simo
 2. #4 Dahlbacka Oskar
 3. #26 Kalliokoski Niko

V8 Thunder: Toni Lähteenmäki suvereeni jälleen

V8 Thunder -luokassa voittoon ajoi – ei kenenkään yllätykseksi – Toni Lähteenmäki, joka samalla kasvatti sarjajohtoaan, kun toisena sarjassa oleva Milla Mäkelä jäi sunnuntain sateessa ajetussa startissa neljänneksi, toiseksi ajaneen Harri Salmisen ja kolmanneksi ajaneen Petri Ortjun taakse. Orju ajoi niin ikään hyvän viikonlopun ja pientä liikehdintää nähtiinkin kokonaispisteissä Ortjun noustessa kolmanneksi.

– Kauden kuudes voitto tuli omassa rauhassa ajellessa ja vauhtia oli se 90%, mutta toki toivoisin vielä enemmän kilpailua voitosta, Lähteenmäki kommentoi.

Lähteenmäki voi varmistaa mestaruutensa Alastarolla syyskuun alussa.

Harri Salmiselle kesän paras viikonloppu niin ikään, sillä Salminen nappasi hopeaa molemmista lähdöistä.

Kisa 2:

 1. #92 Lähteenmäki Toni
 2. #68 Salminen Harri
 3. #38 Ortju Petri

BMW Xtreme Race: Grönthaleille palkinto sunnuntaina

Grönthalin isä-poika -kaksikko Timo ja Markus keräsi viikonlopun hienolle tarinalleen kruunun, kun kaksikko ajoi 40 minuuttia kestäneen pitkän kilpailun kirkkaimmalle palkintopallille.

– Tänään oli aika helppoa ja kivaa ja oli kyllä alkuun tosi kovaa vääntöä ja Markus pääsikin hyvältä paikalta ajamaan kakkososuutta. Kaudella ollut vaikeuksia ja nyt onnistuttiin, niin kyllä se mieltä lämmittää, Timo Grönthal kommentoi.

– Oma osuuteni oli kyllä helppo, kun faija oli tehnyt pohjalle hyvää työtä ja sai hyvän startin. Pidin tasaisen ajon ja katselin peiliin, helppoa ja kivaa, Markus Grönthal veisteli.

Kakkoseksi hienosti onnistuneen kaksikon taakse jäi sarjajohtaja Juho Siekkinen–Kai Eklund.

– No olisihan se paremminkin voinut mennä, mutta tämä rata on todella vaikea lähteä viimeisestä ruudusta, käänteisestä lähtöjärjestyksestä pitkään kisaan startannut Juho Siekkinen kommentoi.

– Olen tyytyväinen omaan aikaani ja sainkin Markusta (Grönthal) vähän kiinni, mutta toinen oli vain parempi, Kai Eklund kommentoi.

Kolmanneksi ajoi kaksikko Sundström (Roope & Tommi).

Mika Isokangas ja Riku Lehmussaari joutuivat jättämään startin kesken kolaroituaan auton radan betonireunuksien kanssa.

Kisa 3:

 1. #96 Grönthal Timo / Grönthal Markus
 2. #26 Siekkinen Juho / Eklund Kai
 3. #15 Sunström Roope / Sundström Tomi

Viikonlopun kaikki tulokset löydät Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden virtuaaliselta ilmoitustaululta täältä.

Rata SM:n pistetilanne 3/5 (päivitetty 17.7.2022):

Rata SM:n osakilpailut 2022

Rata SM:n seuraava osakilpailuviikonloppu ajetaan vasta syyskuun alussa, kun kauden toiseksi viimeinen kilpailu starttaa Alastarolla.

14.–15.5.2022 Kemora
11.–12.6.2022 Botniaring (myös BATCC)
16.–17.7.2022 Vauhtiajot
3.–4.9.2022 Alastaro
17.–18.9. Ahvenisto

Teksti: Nita Ahola / AKK
Kuvat: Pertti Kangasniemi / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close