Vauhtiajojen ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi taivaan täydeltä viihdettä

Kun Vauhtiajot palasi Rata SM:n sarjaohjelmaan kahden taukovuoden jälkeen, ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut kilpailuviikonlopun ensimmäisestä kisapäivästä.

Päivä alkoi odottavissa tunnelmissa, kun eri luokat tunnustelivat katurataa. Sää näytti aamutuimaan jo vaihtelevalta, mutta myöhemmin päiväksi ilmestynyt iso säänmuutos puolipilvisestä täyssateeseen aiheuttikin ongelmia – ja haasteita – monille luokille. Päivän aikana nähtiin kuitenkin ilmashowta, monstereita, driftingiä ja moottoripyöriäkin Rata SM:n luokkien lisäksi. Omaa kilpaansa ajoivat myös Legendsit ja Touring Cars -luokat.

Viikonloppu jatkuu toisella kisapäivällä sunnuntaina klo 10.00. Livestriimin mukaan pääset TÄSTÄ!

BMW Xtreme Racessa ajettiin kahdesti – Grönthaleilta upea lauantai

Bemarit nähtiin radalla kahdesti – ensimmäinen startti ajettiin kuivassa kelissä ja sen vei nimiinsä tuttuun tapaan kaksikko Juho Siekkinen–Kai Eklund, josta ensimmäiseksi mainittu oli tällä kertaa oranssihtavan auton puikoissa. Toiseksi pisteitä keräsi tililleen Mika Isokangas ja kolmanneksi itsensä kapusi Grönthalin kuljettajaparin Timo.

Toisessa kilpailulähdössä oli vauhtia sateen tullessa radalle. Kärjessä kilpaan lähtenyt Markus Grönthal vei kauden ensimmäisen kilpailun nimiinsä ja toteutti hienon päätöksen Grönthalin kaksikon päivälle toisen palkintopallisijan myötä. Toiseksi ajoi Juho Hietanen ja kolmanneksi pieneen kauneusvirheeseen pyörähdyksellään joutunut Kai Eklund.

Kisa 1:

 1. #26 Siekkinen Juho / Eklund Kai
 2. #25 Isokangas Mika
 3. #96 Grönthal Timo / Grönthal Markus

Kisa 2:

 1. #96 Grönthal Timo / Grönthal Markus
 2. #70 Hietanen Juho
 3. #26 Siekkinen Juho / Eklund Kai

V8 Thunder – Aikasakkoja ja mummoja kirkkoon

V8 Thunderin kilpailu lähti kuivassa kelissä, mutta kilpailun loppua kohti alkoi taivaalta ripsimään vettä. Kuivan kelin renkailla luokka kuitenkin ajeli varoen maaliin, vaikkakin miltään kontakteilta ei voitu välttyä. Milla Mäkelä sai alussa upean startin, mutta osui myöhemmin kilvassa yhteen Petri Ortjun kanssa. Mäkelä tippui tässä vaiheessa kärkikolmikon ulkopuolelle ja Ortju kurvaili kolmantena maaliin. Kuljettaja kuittasi kuitenkin myöhemmin aikasakon, minkä myöten Mäkelälle lopulta kirjattiin pronssia finaalilähdöstä. Voittajana maaliin jälleen suvereenisti Toni Lähteenmäki, joka kuvaili lopun keliä kauniisti:

– Alussa ajeltiin kovaa omaa ajoa ja rengaspaineita varmistellen, mutta lopussa ajeltiin rauhassa ”vieden mummoa kirkkoon”, jos siinä olisi lähtenyt koheltamaan, olisi taas maanantaiaamuna tarvinut olla kiertämässä paikallisia yrityksiä saadakseen rahaa remonttiin, Lähteenmäki nauroi.

Hopeaa startista Harri Salmiselle.

Kisa 1:

 1. #92 Lähteenmäki Toni
 2. #68 Salminen Harri
 3. #15 Mäkelä Milla

V1600 luokassa ajettiin vain viisi kierrosta

Eniten sadeilmasta kärsi lopulta V1600-luokka, joka ehti ajamaan vain kokonaiset viisi kierrosta. Lopulta tämä tulos jäi voimaan tuomariston päätöksellä, eikä V1600-luokassa kovempaa kilvanajoa ehditty näkemään kelin pilatessa isoine lätäköinen vaihtipäivän luokan osalta.

Kisa 1:

 1. #48 Rauhala Simo
 2. #4 Dahlbacka Oskar
 3. #44 Vaara Veeti

Legends

Kisa 1 (sprintrace):

 1. #72 Ojaranta Arto
 2. #31 Lintukanto Leevi
 3. #24 Posila Tuomas

Kisa 2 (finaali):

 1. #40 Karttunen Veli-Pekka
 2. #55 Yliaho Markku
 3. #72 Ojaranta Arto

Touring Cars

Kisa 1:

 1. #11 Komsi Olli
 2. #15 Västilä Jukka / Jokinen Kai
 3. #986 Panu Miika

Teksti: Nita Ahola
Kuvat: Pertti Kangasniemi

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close