Botniaringillä kansainvälisen viikonlopun tunnelmaa – tutut kasvot hallitsivat toista osakilpailuviikonloppua

Botniaringille kerääntyi yhteensä noin 150 kuljettajaa.

Rata SM:n kausi jatkui viikonloppuna kauden toisella osakilpailullaan Jurvassa Botniaringillä Mekonomen-kilpailussa. Kilpailun järjestelyistä vastasi Team Botnia ja yleisöäkin oli löytänyt radan katsomo- ja varikkoalueille kivasti.

Rata SM:n omien luokkien V1600, BMW Xtreme Race, V8 Thunder ja Formula Open Finland lisäksi radalla nähtiin BTCC (Baltic Touring Car Championship), Legendsit ja Porsche Sprint Challenge NEZ. Kansainvälistä väriä nähtiinkin siis useammassa eri luokassa.

BMW Xtreme Race Siekkisen ja Eklundin hallintaa jälleen

Botniaringillä Juho Siekkinen ajoi kaikki kolme bemareiden osakilpailua, sillä Kai Eklund ei ollut viikonloppuna paikalla. Tästäkin huolimatta kaksikkona Rata SM:ää edustava parivaljakko menestyi hyvin Siekkisen tahtipuikoissa – Siekkinen ajoi kaikkien kolmen kilpailustartin voittoon, keräten täten myös täydet pisteet viikonlopulta.

– Alku oli vaikea, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen pääsin takaisin johtoon ja sen jälkeen vauhti olikin hyvää maaliin asti, Juho Siekkinen kommentoi ensimmäisen startin jälkeen.

Pitkässä kilpailussa ei täyttä 40 minuutin aikaa + 1 kierrosta kuitenkaan ajettu, sillä Roope Sundström menetti autonsa hallinnan hieman ennen loppua ja punaisten lippujen turvin kuljettajat käskettiin takaisin parc ferméen. Myöhemmin selvisi, että Sundström selvisi tilanteesta ehjin nahoin, vaikka autoa pusikosta hieman ongittiinkin.

Siekkisen ja Eklund -kaksikon takana kilpailu onkin siten kovempaa, sillä mm. parivaljakko Rantanen Marko ja Santtu hengittävät kärkikuljettajien niskaan. Juho Hietanen ajoi myös hienon viikonlopun, nousten kokonaispisteissä kolmanneksi. 

Tulokset:

Race 1
1. #26 Siekkinen Juho / (Eklund Kai)
2. #70 Hietanen Juho
3. #50 Rantanen Santtu / Rantanen Marko

Race 2
1. #26 Siekkinen Juho / (Eklund Kai)
2. #92 Grönthal Markus / Grönthal Timo
3. #70 Hietanen Juho

Race 3
1. #26 Siekkinen Juho / (Eklund Kai)
2. #50 Rantanen Santtu / Rantanen Marko
3. #7 Holappa Atte

V1600:ssa tiukkoja ohituksia ja tarkkaa pistekamppailua

V1600-luokkaan oltiin saatu taas suuri määrä osallistuja ja luokka tarjosikin viihdettä oikein olan takaa kaikissa kilpailulähdöissään. Kakkoskilpailun ja kolmostartin maalintulo kolmen parhaan osalta oli täysin sama, vaikkakin toisessa startissa Simo Rauhala ja Niko Kalliokoski kävivätkin vuorotellen sijalla kaksi, kamppaillen hopeasta. Kalliokoski onkin noussut luokkansa kärkikuljettajakaartiin ja kamppailee kovaa SM-mitaleista.

Nämä kaksi jälkimmäistä starttia voittaneen Martina Backfältin ensimmäinen kilpailu sen sijaan keskeytyi autovikaan, mutta hänen tiiminsä sai auton takaisin loistavaan kuntoon sunnuntain kilpailulähtöihin ja toisessa kilpailussa kuljettaja olikin aivan omaa luokkaansa.

Ensimmäisessä kilpailussa hopealle ajoi Matias Nuoramo ja kolmanneksi Oskar Dahlbacka, joka ei toisesta lähdöstä saanut pisteen pistettä. 

Tulokset:

Race 1
1. #48 Rauhala Simo
2. #1 Nuoramo Matias
3. #4 Dahlbacka Oskar

Race 2
1. #55 Backfält Martina
2. #48 Rauhala Simo
3. #26 Kalliokoski Niko

Race 3
1. #55 Backfält Martina
2. #48 Rauhala Simo
3. #26 Kalliokoski Niko

V8 Thunderissa ei yllätysnimiä – Lähteenmäki ja Mäkelä veivät kirkkaimmat mitalit

Kaksi kilpailustarttia viikonloppuun ajava V8 Thunder -luokka oli jälleen Toni Lähteenmäen suvereenia hallintaa. Hopealle molemmissa lähdöissä kipusi Milla Mäkelä, jolle niin ikään hopeat olivat tälle kaudelle jo kolmas ja neljäs, Lähteenmäen voittaessa kaikki tämän kauden kilpailut.

Ensimmäisen kilpailun kolmanneksi ajanut Petri Ortju joutui keskeyttämään toisen lähdön, joten pronssia siitä nappasi Vesa Mäkelä.

Tulokset:

Race 1
1. #92 Lähteenmäki Toni
2. #15 Mäkelä Milla
3. #38 Ortju Petri

Race 2
1. #92 Lähteenmäki Toni
2. #15 Mäkelä Milla
3. #85 Mäkelä Vesa

Formula Open Finland

Cup-muodossa ajettava Formula Open Finland -luokassa nähtiin uuttakin väriä, kun Formual 4:n rattiin hyppäsi kartingin parista maailmallakin mainetta niittänyt Tuukka Taponen. Hänelle ei kuitenkaan cup-pisteitä viikonlopusta jaettu, vaikka kakkosstartissa Taponen ylsi kokonaisajassa pronssille – Taponen ei cup-taistosssa ole mukana. 

Jussi Kuivakangas vei Botniaringillä Mekonomen -kilpailussa kaikki kolme starttia, joten hänen osaltaan viikonloppu oli äärimmäisen onnistunut. Myös Rasmus Karenmaalle viikonloppu oli onnistunut, vaikka toisessa kilpailussa jäikin hännille auton ongelmien vuoksi.

Matti Hautamäki nousi niin ikään podiumille kaikissa kilpailulähdöissä.

Formula Open Finland ei seuraavassa Rata SM:n kilpailussa Vauhtiajoilla aja, vaan heidät nähdään taistelemassa Cup-pisteistä seuraavan kerran Kemoralla 9.–10. heinäkuuta.

Tulokset:

Race 1
1. #66 Kuivakangas Jussi
2. #16 Karenmaa Rasmus
3. #74 Hautamäki Matti

Race 2
1. #66 Kuivakangas Jussi
2. #74 Hautamäki Matti
3. #48 Taponen Tuukka

Race 3
1. #66 Kuivakangas Jussi
2. #16 Karenmaa Rasmus
3. #74 Hautamäki Matti

Rata SM:n osakilpailut 2022

Rata SM:n seuraava osakilpailuviikonloppu ajetaan Vauhtiajoilla Seinäjoella heinäkuussa, jossa ”katurata” tuo varmasti omat haasteensa kilpailuille.

14.–15.5.2022 Kemora
11.–12.6.2022 Botniaring (myös BATCC)
16.–17.7.2022 Vauhtiajot
3.–4.9.2022 Alastaro
17.–18.9. Ahvenisto

Teksti: Nita Ahola / AKK
Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close