Westman keräsi voittoja Botniaringillä – Tiukkaa taistelua BMW Xtremessä

Rata SM -sarja käynnistyi Jurvan Botniaringillä 10.6. Aurinkoinen sää odotti 60 kilpailijaa Pohjanmaalla. Avausosakilpailusta ei puuttunut jännitystä, ja radalla nähtiin tiukkaa taistelua useassa luokassa.

V8 Thunder -luokan tulokas Emil Westman ajoi paalupaikalta voittoon luokan avauslähdössä. Toisesta sijasta nähtiin tiivis kamppailu viime vuoden hopeamitalistin Milla Mäkelän ja EuroNascar-tähden Jonne Rautjärven välillä. Kakkospaikka ratkesi Rautjärven päästyä ohi lähdön toisella puoliskolla ja ajaen ruutulipulle ennen Mäkelää. Toinen lähtö mentiin niinikään kokkolalaisen Westmanin komennossa. Toiseksi ajoi Jyväskylän oma mies Rautjärvi ja kolmas oli rallista radalle vaihtanut joensuulainen Miko Kiminki. Hyvässä vauhdissa toisessa lähdössä olleen Milla Mäkelän vauhtia häiritsi kanttaria ylitettäessä rikkoutunut sulake, joka sammutti auton moottorin. Rantsilalainen sai kuitenkin vaihdettua ajon aikana auton kojelaudassa olleen varasulakkeen ansiosta. Joukon hännille tippunut Mäkelä taisteli itsensä lopulta kymmenenneksi. MTEC Masters Trophyn voitti molemmissa lähdöissä tamperelainen Petri Ortju.

BMW Xtreme Race -sarjan ensimmäisessä lähdössä toisesta lähtöruudusta matkaan lähtenyt Kari Haavisto kuittasi paalulta lähteneen Juho Siekkisen niputtaen korkeimmat pisteet avauksesta. Kolmanneksi ajoi Antti Sormunen. Lähdön loppuvaiheilla nähtiin dramaattisia hetkiä, kun viime kauden SM-hopeamitalisti Santtu Rantanen ja Atte Holappa osuivat yhteen molempien joutuessa keskeyttämään kilpailuviikonloppunsa ennenaikaisesti. Toisessa lähdössä kristiinankaupungista kotoisin oleva Haavisto ja hallitseva luokan mestari Seinäjoen Siekkinen ottivat toisistaan mittaa Siekkisen kuitaten toisen lähdön nimiinsä. Kolmantena aivan kärkikaksikon perässä maaliin ajoi Sormunen. Kolmannessa, 40 minuutin pituisessa lähdössä hallitseva mestari Siekkinen oli omaa luokkaannsa ja voitti lähdön vajaan 12 sekunnin marginaalilla ennen Sormusta ja Haavistoa.

The Gran Turismo -luokka oli kahden kauppaa. Tuplavoiton Thundereissa napannut Emil Westman ja Ford Mustangilla kilpaillut janakkalalainen Jarkko Tähtinen väänsivät keskenään kättä luokan voitosta molemmissa lähdöissä Westmanin viedessä avauslähdön nimiinsä Tähtisen kuitatessa päivän toisen lähdön. Kolmanneksi ajoi Porsche GT3 Cup -autolla Turo Levänen.

Lauantaina ajettiin myös Legendsien Harrastesarjaa sekä PRCF Club Racing -lähdöt. Legendsien kummassakin lähdössä kolmen kärki mahtui 2,5 sekunnin sisään. Ensimmäisen lähdön nopein oli Riku Yli-Venna 0,5 sekunnin erolla ennen Mika Koivua ja Jani Harjua. Toisessa lähdössä Koivu piti nopeinta vauhtia ennen Joni Niemistä ja Yli-Vennaa. Porscheissa nopein molemmissa lähdöissä oli Tomi Puska ennen Petro Lehtolaa.

Rata SM -kausi jatkuu Kemoralla 8.7.

Rata SM Botniaringin tulokset:

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close