FRC mukana Seinäjoen Vauhtiajojen 20-vuotisjuhlissa heinäkuussa

V1600-autojen lähtö Vauhtiajoissa 2022. Kuva: Marko Kyöstilä.

Uusi suomalaisen rata-autoilun kuninkuussarja FRC nähdään tulevalla kaudella myös perinteisen, 20-vuotisjuhliaan viettävien Seinäjoen Vauhtiajojen vieraana. Sarjan ainoana katuratana Vauhtiajot tarjoavat suurelle yleisölle tuttuun tapaan paljon toimintaa sekä radalla että sen ulkopuolella. Vauhtiajojen pitkäaikainen kilpailunjohtaja ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilujoiden puheenjohtaja Juha Hautala odottaa FRC:n saapumista Seinäjoelle.

-FRC:n ja varsinkin TCR-autojen saapuminen Vauhtiajoihin on tietysti meille iso asia, ja se osuu hyvin yksiin tapahtuman 20-vuotisjuhlien kanssa. FRC tarjoaa parhaat rata-autoiluluokat, mitä meillä Suomessa on, ja Vauhtiajot puolestaan on Suomen suurin ratatapahtuma, Hautala kertoo.

Suoja-alueiden pystyttämistä. Kuva: Seinäjoen Vauhtiajot.

Käsitteeksi muodostuneet Seinäjoen Vauhtiajot kohtasivat aluksi epäilyjä katuradan toimivuudesta nykyaikana. Pitkä ja tapahtumarikas historia kuitenkin osoittaa, että Vauhtiajojen kaltaisille tapahtumille on kysyntää.

-Kun aloimme ideoida vuoden 2004 Vauhtiajoja Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoissa, herätti se myös vastustusta seuran sisällä. Kuitenkin päätimme lähteä toteuttamaan kilpailua Seinäjoelle, ja uskomattoman äkkiä ovat nämä viimeiset 20 vuotta menneet, muistelee Hautala.

Viime kesänä nähtiin tiukkaa taistoa Thundereiden kesken. Kuva: Marko Kyöstilä.

Menestyksekkään tapahtuman järjestäminen on vienyt Hautalan myös rata-autoilun maailmaan. Kenties pitkäaikainen Vauhtiajojen järjestäjä nähdään FRC:n parissa tulevina vuosina.

-Olen ollut nyt meidän seurassamme “vauhtiajovastaavana”, ja sitä kautta ajauduin myös rata-ajon lajiryhmään, jossa oli 15 vuotta ja josta jäin pois viitisen vuotta sitten. Viime kausina olen ollut myös kiertävänä tuomariston puheenjohtajana Rata SM:ssä, ja lupauduin myös olemaan käytettävissä FRC:n kiertävänä toimihenkilönä, Hautala valottaa.

-TCR on hieno uusi steppi suomalaisessa rata-autoilussa ja haluan nähdä, kuinka suureen nousuun luokka saadaan.

Rataprofiilin tarkistusta. Kuva: Seinäjoen Vauhtiajot.

Seinäjoen Vauhtiajot järjestetään 22.-23.7. Kaksipäiväinen tapahtuma yhdistää kovavauhtisen kilvanajon yleisön edessä, kovan kattauksen Suomen eturivin artisteja sekä pienpanimo-, viini, ja ravintola-alueen. Suomen suurin ratatapahtuma tarjoaa jokaiselle jotakin!

Lisätietoja Seinäjoen Vauhtiajoista löydät tapahtuman Facebook-sivulta.

Menneinä vuosina ohjelmaan on kuulunut myös erilaista ajamista, muun muassa driftingiä. Kuva: Marko Kyöstilä.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close