RX Academyn voittaja Rasmus Tuominen varannut kausinumeron 69

TCR Finland on saamassa avauskaudelleen vahvistusta RX Academyn vuonna 2019 voittaneesta Rasmus Tuomisesta. Monipuolisesti rallicrossia, rallisprinttiä, rataa sekä simulaattoreita ajanut 21-vuotias Tuominen kilpailee kyljessään numero 69.

-Piti ottaa numero 22, mutta se oli jo varattu, joten päädyttiin numeroon 69. Se on tunnistettava numero, joka yleensä otetaan aina ensimmäisten joukosta, Tuominen kertoo.

Rasmus Tuominen kilpa-auton edessä
Rasmus Tuominen. Kuva: Rasmus Tuominen Racing.

Tuomisella on myös rata-autopuolelta kokemusta V1600-luokasta sekä Clio Cupista. TCR-auto on pyörinyt nuoren kuljettajan mielessä jo pidemmän aikaa.

-V1600-aikoina kiersin Baltiaa ja NEZ (Northern European Zone)-kilpailuita, ja TCR-autot herättivät silloin kiinnostukseni. Koen etuvetoautot vahvuudekseni, joten kilpailuiden ajaminen TCR:llä on varmasti kivaa. Numerovarauksia ovat tehneet kovan luokan kuljettajat, niin toivottavasti saadaan kunnon skabat käyntiin, Tuominen toivoo.

Nuoresta iästään huolimatta Tuominen on kilpaillut monipuolisesti eri sarjoissa aina rallicrossin Euroopan mestaruussarjaan asti. TCR-luokan Tuominen näkee loogisena urapolkuna tulevaisuuden suomalaisratakuljettajille.

-TCR:ään on todella hyvä nousta esimerkiksi V-autovuoden jälkeen. TCR Finland mahdollistaa välietapin kansallisen ja kansainvälisen kilpailun välillä, ja toimii hyvänä urapolkuna minuakin nuoremmille kuljettajille.

Finnish Racing Championship -sarja käynnistyy 20.-21.5. Alastarolla.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close