TCR Finlandiin vahvistuksia EuroNascarista – Haastattelussa EuroNascar-kuljettajat Henri Tuomaala ja Jonne Rautjärvi

Ensi vuonna ensimmäistä kertaa ajettava TCR Finland rata-autoluokka on saamassa vahvistuksia Euroopan radoilta, kun kaksi EuroNascar-sarjassa kilpailevaa suomalaiskuljettajaa, Henri Tuomaala sekä Jonne Rautjärvi, ovat tehneet vuosinumerovaraukset.

EuroNascar-sarjassa Iceboys Racingin autolla numero 23 kilpaileva Tuomaala ajaa samalla numerolla myös Suomessa.

-Varasin numeron 23, sillä se on kulkenut mukanani jo karting-ajoista alkaen, ja olen ajanut sillä EuroNascarissa sekä Legendsissä, Tuomaala avaa numerovalintaansa.

Henri Tuomaala (oik.) sekä toinen Iceboys Racingin suomalaiskuljettaja Tuomas Pöntinen (vas). Kuva: Antti Lahtinen / Iceboys Racing.

TCR-sarjan tuomat uudet haasteet sekä korkea suorituskyky ja kategorian kansainvälinen skaala kiehtoivat Tuomaalaa.

-Olen ajatellut koittaa erilaisia rataluokkia urani aikana. TCR-autojen ollessa täysiverisiä kilpa-autoja ajattelin, että olisi kivaa kokeilla TCR-autoa. EuroNascariin verrattuna ajokokemus on varmasti aika erilainen Nascar-auton ollessa iso ja kankea eikä niin tarkka ajettava. Etuvedossa ja turbossa on varmasti opittavaa, mutta rata-auto sekin on, joten eiköhän siihen päästä käsiksi kun vähän treenaillaan, Tuomaala kertoo.

Myös TCR-autojen monipuoliset kilpailumahdollisuudet houkuttelevat Tuomaalaa.

-TCR-autoilla voi ajaa myös kestävyyskilpailuita, kuten esimerkiksi Nurburgringin 24 tunnin ajoja. Se on minulle ehdottomasti lisämotivaattori, sillä olisi kivaa kilpailla joskus myös endurance-puolella. Vuosinumero on varattu ja sarjaan osallistutaan, mutta suunnitelmat ajettavien kilpailuiden osalta tarkentuvat myöhemmin. Poltetta ajaa yksittäisiä kilpailuja Legendseillä olisi myös, Tuomaala lisää.

Henri Tuomaala EuroNascar-auton ratissa Italian Vallelungassa. Kuva: Antti Lahtinen / Iceboys Racing.

Toisen EuroNascarista tutun suomalaiskuljettajan, Jonne Rautjärven, auton kyljessä komeilee tulevan kauden osakilpailuissa numero 24.

-Numero 24 on ollut minulla jo vuodesta 2006 asti. Sillä on kruisailtu eri rata-auta- ja karting-luokat läpi. Se on ollut minulle se oma numero jo pienestä asti, Rautjärvi naurahtaa.

Jonne Rautjärvi. Kuva: JonCar Racing Team.

Rautjärvi odottaa kilpailemista kotimaan radoilla kansainvälisesti suosituilla TCR-autoilla.

-Odotukset ovat kovat, onhan kyseessä kansainvälisesti tunnettu kilpa-autoluokka. Toivottavasti moni nuori kuljettaja pääsee tutustumaan lähemmin kansainväliseen luokkaan täällä kotimaassakin. TCR on kiinnostanut minua luokkana, ja sen pohjalta tehtiin vuosinumerovaraus tulevalle kaudelle. Suunnitelmat kilpailuaikataulun osalta ovat vielä avoinna, mutta on ehdottomasti hauskaa päästä tutustumaan luokkaan lähempänä kotia ja näyttäytymään omalle yleisölle sekä yhteistyökumppaneillemme, Rautjärvi sanoo.

Jonne Rautjärvi EuroNascar-autonsa puikoissa. Kuva: JonCar Racing Team.

TCR-autojen erot EuroNascar-autoihin verrattuna kiehtovat myös Rautjärveä.

-TCR-auto on hyvin erilainen auto kuin putkirunkoinen Nascar. Tulee olemaan mielenkiintoista ajaa kilpaa myös TCR-autolla oman pääluokan eli EuroNascarin lisäksi, missä kilpaillaan myös ensi vuonna. Mukavaa saada kokemusta vähän eri luokan autoista, se ei koskaan ole pahitteeksi, Rautjärvi tuumaa.

Finnish Racing Championship -sarja käynnistyy 20.-21.5. Alastarolla. EuroNascar-sarja rantautuu Suomeen Rovaniemelle 4.-5.3., kun Nascarit ajavat ensimmäistä kertaa Pohjoisen jäällä.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close